Şirin Sever Sen harika bir annesin
HABERİ PAYLAŞ

Sen harika bir annesin

Haberin Devamı

Ben diyorum ki, Ceyda Düvenci yılın annesi seçilsin... Pat diye gelmedi aklıma, başardıklarını okudum da geldi. Pek çok insan gibi onun da zor bir hikayesi var...

Doğumdan hemen sonra bebeği beyin kanaması geçiriyor ve ‘serebral palsi’ teşhisi konuluyor. Üstelik bu öyle bir beyin deformasyonu ki, ömür boyu yürümeyebilir, ömür boyu konuşamayabilir bebeği.

Ama o bebeğine el bebek gül bebek bakıyor, çalışıyor, emek veriyor, her yıl yurtdışına tedavilere götürüyor, ondan ve onu iyileştirmekten hiç vazgeçmiyor. Sonunda...

Daha düne kadar yürüteçle yürüyen Melisa, adımlar atmaya başlıyor. Kızını yürütmeyi başarması yetmez mi sizce ‘en iyi anne’ seçilmeye? Elbette böyle annelerden çok var…

Ama bir sembol gerekirse, tüm engelli annelerine örnek olabilecek bir isim bence. Ceyda Düvenci öyle mutlu ki; sosyal medyaya şunları yazdı geçenlerde: “Anneee, okulda 100 adım attım bugün, diye gururlanarak geliyorsun artık eve.. Adım sayın her gün çoğalıyor.. Şükür allahımıza balköpüğüm.. Sen harikasın.. Sen benim kahramanımsın…”

Kim kimin kahramanı acaba?

Haluk Levent’le 29 Ekim coşkusu

Bugün, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda saat 20.30’da Haluk Levent ve Filarmoni Orkestrası konseri var.

En son Açıkhava’da Haluk Levent konserini izlemiş ve mest olmuş biri olarak diyorum ki; gidilir, izlenir, çok da iyi gelir. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Söyleyin de beraber gülelim

Memleketin en çok neye ihtiyacı var şu an? Gülmeye ve güldürenlere. Ruhunu iyi şeylerle, güzel şeylerle beslemeye. İşte bu fikirden yola çıkılarak yapılan Komedi Festivali’nin ikincisi geliyor.

11-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul’un 6 farklı mekanında gün boyu sürecek etkinlikler planlanıyor.

BKM’nin geleneksel hale getirdiği ve ‘Söyleyin De Beraber Gülelim!’ sloganıyla yola çıkan festivalde; yerli ve yabancı mizahçılar, paneller, şovlar olacak. Bu sene özel programlar da var festivalde…

Mesela Kemal Sunal’a saygı kuşağı. Gül Sunal ilk kez ‘Gölge Feslikannarı’ bir oyunla sahneye çıkacak, komik anılarını paylaşacak.

Ali Sunal ve Ezo Sunal da TV’deki şovlarıyla sahnede olacak. Ustalara saygı kuşağında ise önemli isimler sahne alacak.

Ayrıca onlarca stand-up’çı sahneye çıkacak. Mesela Alper Kul’un ‘Hamileyim’ oyunu en merak ettiklerimden. Çocuklara ayrılan bölümler de zengin. En iyisi Biletix’ten programlara ve tarihlere bakıp yerinizi şimdiden ayırtın.

Bu sahnede 6 gün şov var

Yukarıda yazdığım gibi, Komedi Festivali şehrin birden fazla noktasında sürecek. O mekanlardan biri de Maslak Uniq Hall’de açılan BKM Mutfak. Gencecik aşçılar organik, alışılmadık, lezzetli mi lezzetli yemekler yapıyor.

Başlarında da Yılmaz Erdoğan’ın yurt dışında aşçılık okuyan kızı Berfin var. İncecik baklava hamuruna sarılmış keçi peynirli patlıcanlı ‘İncecik Börek’, ‘Pırasadan Beklemezsin’ adıyla mönüye giren pırasa dolması, taze taze yapılan makarnalar…

Bal, tarhana, erişte ve organik yiyecekler Yılmaz Erdoğan’ın Köyceğiz’deki çiftliğinden. Otlu peynir ve yoğurt Hakkari ve Van’dan. Mütevazı sahnede ise genç yetenekler stand-up’lar, şovlar yapıyor; müzisyenler sahne alıyor. 6 akşam sahne dolu. 1 Kasım’da Mehmet Erdem var, orada görüşelim.

Atilla Taş’ın tek suçu...

Dün POSTA’da çıkan Atilla Taş röportajı, günün en güzel işiydi bana göre. Atilla Taş’ın “Yıllardır kötü şarkılarla bu ülkenin halkına eziyet ettim. Bence tek suçum buydu” sözleri de, son yıllarda duyduğum en iyi açıklamaydı.

İçinde ironi var, zeka var, olgunluk var, kendiyle dalga geçmek var. Tek cümlede bu kadar çok şey anlatmak bir meziyet bence.

Meme kanserine seyirci kalmayın

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Türkiye Meme Vakfı (MEVA) ile iki yıldır bir proje sürdürüyor. Buna göre, Zorlu PSM’nin ekim ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklerinde bazı seyirci koltukları pembe kılıfla kaplanıyor, böylelikle meme kanseri ve erken teşhisini önemine dikkat çekiliyor.

Pembeyle kaplanan koltukların geliri de imkanları kısıtlı kadınların mamografi taramaları için MEVA’ya bağışlanıyor. Ben de ekim ayı bitmeden kampanyaya katıldım; Nilgün Belgün’ün ‘Aşk ve Komedi’ oyununu pembe koltukta izledim. Pembe koltuk deyip geçmeyin; proje süresince 30 bin sanatsever bu şekilde bilinçlendirilmiş oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder