Şirin Sever Ünlü Nikki Beach'i gördüm, gezdim, beğendim
HABERİ PAYLAŞ

Ünlü Nikki Beach'i gördüm, gezdim, beğendim

Türkiye bir taraftan ‘güvenli olmayan ülkeler’ sınıfında görülürken ve turizmde ciddi kayıplar yaşarken; bir taraftan dünyaca ünlü lüks otellerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Bu yılın en büyük bombası ise dünya jetset’inin bir numaralı tatil tercihi Nikki Beach.

Bodrum Torba’da hem beach club, hem otel olarak hizmet verecek markayla, geçen hafta gittiğim Karayipler’de tanıştım.

En azından Nikki Beach plaj konsepti hakkında bir fikrim var şimdi!

Nikki Beach, ilk kez 1998’de “Her sabah hayatı kutlamaya hazır olarak uyanın ve bunu etrafınıza aşılayın” sloganı ve tatil konseptiyle yola çıkmış bir marka. Sloganının hakkını da veriyor doğrusu.

Haberin Devamı

Müzik, yemek, eğlence, moda ve sanat unsurlarını tek bir bünyede toplayan ilk ve orijinal lüks plaj konsepti.

Ünlülerin katıldığı partileriyle de meşhur. Amerika’da Miami ve Florida, Fransa’da St. Tropez, İspanya’da Marbella ve İbiza’da, ayrıca Fas, Tayland, Yunanistan ve Dubai’de şubeleri var.

Markanın Karayipler’deki mekanı da, doğal olarak en lüks, en jetset, en rüya ada St. Barth’ta. Turkuaz bir deniz ve bembeyaz kumlarla iç içe mekanda iğne atsan yere düşmez. Herkes her an kutlama havasında.

Elbette rezervasyonsuz yer, imkansız. Öğle yemeğiyle birlikte müzik ufaktan başlıyor ve yeme-içme faslı hiç bitmiyor.

Çünkü içki ve müzik sayesinde o masalardan neredeyse hiç kalkılmıyor, ayaktakiler ellerinde kadehleriyle dans ediyor. Anlayacağınız Bodrum eğlencesi iyice hız kazanacak gibi görünüyor.

Yüksek harcama yapan kaliteli turisti Türkiye’ye çekmek için bu markaların Türkiye’ye gelmesi önemli elbette... Zira bu tür lüks otel gruplarının, bu markalar nerede otel açarsa oraya giden bir müşteri grubu da var.

Bu müşteriler A+ dediğimiz, çok harcayan ve dünya medyası üstünde etkileri yüksek kişiler. Torba’da açılacak Nikki Beach Hotel and Resorts da Türkiye’ye çok turist getirecek bir yatırım.

Torba koyunun tamamını görecek şekilde tasarlanan otelin, haziran sonu gibi açılacağı konuşuluyor.

Kırık bir kalbin şarkıları

Sertab Erener’in yeni albümü çıktı, ‘Kırık Kalpler Albümü’. Tam da adı gibi, kırık kalpli şarkılar var içinde. Öyle böyle değil, kalbi bin yerinden parçalanmış bir kadının şarkıları bunlar.

Haberin Devamı

O kadar kırgın, o kadar içini dökmek isteyen bir kadın ki bu…

18 yıllık birlikteliğin ardından çekip giden sevgilisi Demir Demirkan’ın ardından söylenmiş sözler her biri. Bugüne kadar bu konuda hiç konuşmayan, her şeyi bu albüme saklayan bir kadının iç dökmesi sanki.

Üstelik o kadar dobra, o kadar çekinmeden, o kadar net söylemiş ki her şeyi; her kadın cesaret edemez buna, yanlış anlaşılmaktan korkar, çekinir. Ama Sertab Erener dobra dobra içini dökmüş. Öyle şarkılar söylemiş ki, kalbinin acısını çatır çatır göstermiş.

‘Şiirin Bir Üstü’ şarkısında şöyle diyor mesela: “Sanırım birkaç zaman sevemeyeceğim Ansızın gidişini çözemeyeceğim…” Daha ne desin? İçini daha nasıl döksün? Anlayacağınız, bu öyle şıkır şıkır yaz şarkılarıyla dolu bir albüm değil. Kalp kırıklarına merhem niyetine dinlenecek, acılı, ağrılı bir albüm. En çok ‘Olsun’ ve ‘Aşk Beni’ şarkılarını sevdim. Bu cesaret dinlenmeye değer.

Haberin Devamı

21 güne bileklik

Alışkanlıklar 21 günde kazanılıyormuş…

Plastik cerrah Maxwell Maltz’ın tezi bu! Yaptığı araştırmayla, beynimizde yeni yollar ve bağlantılar oluşmasının 21 gün aldığı sonucuna varmış. Yani…

Bazı alışkanlıklar edinmek ya da bazı alışkanlıklardan vazgeçmek için 21 gün dayanmak gerekiyor. İşte bu bilimsel gerçekten yola çıkan bir girişimci, bu motivasyonu sağlamak için ‘21 Bileklikleri’ diye bir şey icat etmiş.

İnternetten sipariş veriyorsunuz, 2-3 gün içinde yolluyorlar. Kutuda, 21 ince ip var. Başarmak ve devam ettirmek istediğin neyse, her başardığın gün için bir bileklik takıyorsun.

Bir günü bile atlarsan, ipleri çıkarıp baştan başlıyorsun. Saçma gelebilir, komik gelebilir ama insanların motive olmak için bir şeylere ihtiyacı olduğu kesin! Mesela başladığı hiçbir şeyi tamamlayamayan ben...

Spor yapma alışkanlığı kazanmak için bu bilekliklere başvurdum. Sonuçlar yakında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder