Tamer Heper Arabulucuya başvuracaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Arabulucuya başvuracaksınız

Haberin Devamı

Bir özel okulda öğretmenlik yaparken ayrıldım ama kadro eksikliği nedeni ile bir müddet daha öğretmenliğe devam ettim. Bu devamım resmi kayıtlarda var. Ancak bu dönem için bana ücretim iki ayı geçmesine rağmen ödenmedi. Bunu nasıl tahsil ederim? ● Y.E.

Bir işyerinde görev yapan kişi her ne sebeple orada olursa olsun ücreti hakeder. Okuyucum bu okulda hocaydı. Yani olayda işçi işveren ilişkisi vardı.

İşten ayrıldıktan sonra da işe devam etti. Buna artık işten ayrıldı dememek lazım. Yeniden bir süre işe geri döndü demek lazım. Zira iş ilişkisi yeniden başlamış durumda.

Dolayısı ile her ne kadar sürerse sürsün ücreti haketmişsiniz. Bu dönem için ücret ödenmediyse doğrusu dava açmaktır. Ancak şimdi yeni uygulama ile iş ilişkisi nedeni ile dava açmadan önce arabulucuya başvuru gerekiyor.

Arabuluculuk dediğimiz yeni sisteme göre işlem yapılıp, bir sonuç alınmazsa bu halde mahkemeye başvuruluyor.


ÖNCE İHTARNAME GÖNDERİN


Şayet arabulucuya başvurmadan doğrudan mahkemeye giderseniz davanız baştan reddolacak. Bir istisna: İş kazası ve meslek hastalıkları nedeni ile açılacak tazminat davalarında arabulucuya başvurmadan dava açılabiliyor.

Bence önce bir ihtarname keşidesi ile alacağınız miktarı belirtip kendilerinden talepte bulunun. Belki ihtarname ile işin ciddiyetine vakıf olup ödeme yaparlar da işi ihtilafsız halledersiniz.

Şayet arabulucuya başvuruda bulunmak gerekecekse adliye binalarında arabuluculuk büroları mevcut olup oralardan yardım alabileceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder