Tamer Heper Arsada ortaklar var
HABERİ PAYLAŞ

Arsada ortaklar var

Hisseli bir arsamız var. Maddi durumumuz iyi olmadığı için müteahhide vermek istedik ama hisseli olduğu için hiçbir müteahhit almak istemiyor. Hisseli halini şahıs arsa durumuna çevirmek mümkün değil midir? B.B.

Okuyucumun anlattıklarından anladığım, evet ortada bir arsa var ve bu arsaya tek başlarına sahip değiller, yani ortakları var. Şayet doğru anladımsa, bu arsayı kat karşılığı inşaat yapması için müteahhide verebilmeleri için tüm hissedarların bunu kabul etmesi lazım. Tüm hissedarlar bunu kabul etmiyor ise elbette müteahhitler bu işe girmeyecektir. Çünkü diğer ortakların mülkiyet hakkını ihlal ederek bu arsa üzerinde tasarruf yapılamaz. Şahıs arsa durumuna geçirilebilir mi? Yani okuyucumun sormak istediği ikinci olay, buna tek başıma sahip olabilir miyim? Elbette durduk yerde olmaz, bunun için diğer hissedarlarla anlaşıp onların hissesini satın almak olabilir, anlaşılamıyor ise ortaklığın giderilmesi davası açıp, bu dava sonunda ya arsanın bölünmesini sağlamak veya bölünemiyorsa açık artırma yolu ile satışını sağlayıp ihaleye girip bu arsayı almak olabilir. Ancak peşinen maddi durumum iyi değil denildiğine göre bu ihtimal de uzak. Bir başka çözüm de yok.

Haberin Devamı

Aykırı iş görmedim

İşyerinde bir hanımla yakınlığım oldu. Bu hanım eşinden ayrılacağını söyledi ve gerçekten de ben işten ayrıldıktan sonra o da eşinden ayrılmak amacı ile evini ayırdı. Evini ayırırken de ben yardımcı oldum. Sonuçta da boşandı. Şimdi eski eşi beni mahkemeye vereceğini söylüyor, verebilir mi? E.K.

Genel bir bilgi. Bu bilgi sizin olayla doğrudan ilgili değil. Bir kimse için “Beni mahkemeye verebilir mi?” denildiğinde yanıtım “Evet verebilir” olur. Çünkü bir dilekçe yazıp harcını da yatırdıktan sonra herkes herkese dava açabilir. Onun için ben herhangi bir olayda “Dava açılamaz” diyemem. Ancak dava kazanılabilir mi? Buna bakılmalı. Sizin yaptığınız yardım, siz yapmasanız bir hamal yapacak veya bir yakını yapacak. Bu hanımın izni ile ve onun eşyasının taşınması amacına yönelik bir yardım nedeni ile açılan bir davada kazanma şansının olmadığı kanaatindeyim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder