Tamer Heper Atın kusuru ne kadar?
HABERİ PAYLAŞ

Atın kusuru ne kadar?

Haberin Devamı

Beş ay önce Kapadokya’da at gezisi yaparken bir at bacağıma tekme attı ve bacağım kırıldı. Bu olay tazminat konusu olabilir mi? Ne kadar tazminat alırım? ● T.A. Tazminatı haketmek için kusursuz olmak lazım. Şimdi bakalım at mı kusurlu siz mi? Mesela atın arkasına geçip onu kızdıracak bir hareket yaptınız mı? Ata tekmesinin ulaşabileceği kadar yaklaşmamanız gerekiyor iken yaklaştınız mı? Veya aklıma gelmeyen başka bir nedenle kusurlu davranışta bulundunuz mu?

Şartlar nasıldı?

Acaba kusurun tamamı sizde değil ise atın kusuru ne kadar? Tabii bunlar işin içine biraz mizah katılmış hali ama tam anlamı ile de gerçek dışı değil. Acaba at hangi şartlarla tepti? Şayet sahibinin gerekli önlemleri almamış olması nedeni ile bu olay ortaya çıktı ise evet tazminat talep hakkınız var. Bu maddi ve manevi tazminat olabilir. Maddi tazminat hastalığınız nedeni ile yapmış bulunduğunuz masraf ile mahrum kaldığınız geliri kapsar.

Hayvanlara küsmeyin

Manevi tazminat ise çektiğiniz sıkıntıyı bir miktar da olsa giderecek bir meblağın tahsilidir. Maddi tazminatta kusur oranına göre indirim yapılabilir. Manevi tazminatta böyle bir oran yoktur, hakimin takdiri söz konusudur. Bir de tavsiye: Sakın ola ki bir at tepti diye hayvanlara küsmeyin, onları sevin. Ara sıra böyle elde olmayan kazalar meydana gelmiş olması onlara karşı olan sevgiyi azaltmasın, tamam mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder