Tamer Heper Babanız vergi ödemeyecek
HABERİ PAYLAŞ

Babanız vergi ödemeyecek

Haberin Devamı

Babam emekli ve Kocaeli'nde kendi evinde oturuyor, başkaca bir geliri yok. Ancak bu evi kiraya verip başka bir yere kiraya çıkacak. Bu durumda kendine ait evin Emlak Vergisi’nden muaf olmaya devam edecek mi? U.Ö.

Emlak Vergisi muafiyetinden geliri olmayan işsizler, ev hanımları, gaziler, dul ve yetimler, engelliler ve emekliler yararlanıyor. Muafiyet için evin 200 metrekareden küçük olması gerekiyor ve bağlı olunan belediyeye gidilerek dilekçe verilmesi gerekiyor.

[[HAFTAYA]]

Peki bir evi olan ve kiraya verenlerin durumu nedir? Emekli, ev hanımı, işsiz ya da engellinin, brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan bir evinin olması ve bunu kiraya verip, kendisinin kirada oturması durumunda, Emlak Vergisi ödemesi söz konusu olmuyor. Tabii bu husus 2015 için. 2016’da şartlar değişebilir zira bu konu her yıl bakanlar kurulu kararı ile değiştirilebilir. Bu nedenle konuyu her yıl yeniden incelemek gerekecektir. Ama bu husus son birkaç yıldır aynen uygulanmaktadır. Bundan sonra çok kolay değişeceğini sanmamakla beraber elbette bunun bir garantisi yoktur. Senenin belli zamanları gidilen yazlık ve dinlenme evleri Emlak Vergisi’nden muaf değillerdir. Muafiyetten faydalanmak için yazlık evlerde tüm seneyi geçirmiş olmak, ikametgahının sürekli oturum şeklinde bulunması gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder