Tamer Heper Borçlu şirkettir
HABERİ PAYLAŞ

Borçlu şirkettir

Haberin Devamı

Ağır sanayi işçisiydim ancak haklı olmayan nedenlerle işten çıkarıldım. Dava açtım, kazandım. Ama işveren dava devam ederken şirketini eşine devretmiş şimdi ben paramı alamıyorum. Bunu nasıl temin ederim? ● E.A.

Soru içinde bazı noktalar dikkatimi çekti. İşin ağır sanayi işi olması ve şirketin devri konusu.

Okuyucumun davasında muhatap bir şirkettir. Çoğunlukla da ağır sanayi işinde şirketler işverendir, nitekim okuyucum şirketin devrinden söz etmektedir. Bu hallerde şirket ortakları değişebilir, hisseler el değiştirebilir ancak şirket hükmi şahsiyeti vardır.

Dolayısıyla davada taraf şirket hükmi şahsiyetidir ve dava sonucunda borçlanan da bu hükmi şahsiyettir. Böyle bir durumda örneğin icra takibi yapılacak ise borçlu olarak bu şirket gösterilir, takip devam eder.

DİKKATLİ OLUNMALI

Ancak okuyucumun sözünü ettiği hususlardan farklı bir durum varsa ki olabilir. Bunun o olay için izlenmesi gerekir. Bunun birtakım değişik sonuçları olabileceğinden izlenecek hukuki yolu bir meslektaşımla işbirliği içinde yürütülmesinde yarar vardır.

Bazı hallerde ilave davalar açılması gerekebilir, icra takibinin dikkatli bir şekilde yapılmasında büyük yarar bulunabilir. Bu nedenle böyle bir menfaatin getireceği yararı kaybetme riski karşısında her durumda bir meslektaşımla eldeki belgelerin değerlendirilmesinde ve izlenecek yolun tayininde yarar görürüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder