Tamer Heper Böyle yöneticilik olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Böyle yöneticilik olmaz

Haberin Devamı

Bizim binada yönetimi yönetici yapmıyor. Yöneticinin mühürünü almış biri, kararlar alıyor, işlemler yapıyor. Yönetici hiçbir iş yapmıyor ama istifa da etmiyor. Mesela asansör son derece bakımsız. Ne önerirsiniz? ● S. Ç.

Önce şunu anlamalıyız: Yöneticiniz şayet yöneticilik yapmayacak ise neden aday oldu veya seçildikten sonra niye istifa etmedi? Biraz tuhaf bir durum değil mi? Peki yönetici olmayan biri herkesin bildiği bir ortamda yöneticiymiş gibi kararlar alıp altına yöneticinin mühürünü basarak nasıl sahtecilik yapabiliyor?

Yöneticiler müstakil karar almazlar. Yönetici kat malikleri kurulunun aldığı kararları uygular. Binanın ihtiyacı olan bakımı yapar, aidat toplar, aidatları toplama amacına yönelik olarak harcar. Ancak bunu yöneticiler yapar, sizin komşunuz yapamaz. Yapılan sahteciliktir. Yöneticinin sahte imzası ile iş yapan bu kişinin tasarrufları geçersizdir ve bu yolla resmi işlem yaptığında da sahtecilik suçunu işlemektedir.

Bana kalırsa ilk kat malikleri kurulunda yöneticinizi ibra etmeyeceksiniz, sonrasında da hesap soracaksınız ve elbetteki bir daha da onu yönetici olarak seçmeyeceksiniz.

Asansörün bakımsızlığına gelince, hayati önemi haiz bir durum. Belediyelerin ilgili birimine başvurursanız eminim asansör devre dışı kalacaktır. Devre dışı kalmasında da yarar vardır.

Evet üst kattakiler sıkıntı yaşar ama asansörle birlikte düşmekten daha iyidir. Asansörlerin onarımı için mutlaka arızalanması beklenmez periyodik bakımının yapılması şarttır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder