Tamer Heper Bu karar adil mi?
HABERİ PAYLAŞ

Bu karar adil mi?

Babam bir sitede yönetici iken site dışındaki park yerine dökülen toprağa çarpan traktörün sürücüsü öldü. Toprağı belediye dökmüş ama babam mahkemede kusurlu bulundu, ağır bir tazminata mahkum oldu. Sonra kat malikleri toplandı, bu tazminatı paylaşma kararı alındı ama karara karşı dava açanlar davayı kazandı. Böyle bir adaletin olmayacağı kesin, bu tazminattan kurtulmanın bir başka yolu yok mu? S.E.

Okuyucum olayı mektubunda detaylı anlatmış. Doğrusu belediyenin site dışına döktüğü toprağa çarpan traktör sürücüsüne karşı nasıl bir sorumluluk taşıdığını anlamak mümkün değil. Ancak bu konuda verilen kararın hatalı olup olmadığını söylemek de dava dosyasını incelemeden hatalı olur. Şayet olay tam anlamı ile anlatıldığı gibi ise bence de ortada hatalı bir karar vardır. Fakat okuyucumun Yargıtay’ın mahkeme kararını onadığını söylemesi, artık bu konuda tazminattan kurtulmak için yapılacak başkaca bir şey kalmamış olduğunu gösterir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şayet Yargıtay kararı yeni tebliğ olunmuş olsaydı bir de tashih-i karar yoluna başvurun diyecektim. Bu yol, dosyanın bir kere daha Yargıtay’da incelenmesini talep şeklidir. Ancak karar üzerine yönetim toplantısı yapıldığı, toplantı kararınına karşı iptali davası açıldığı ve davanın sonuçlandığı düşünülürse, 15 gün süresi olan tashih-i karar talebi için de sürenin geçtiği anlaşılıyor. Sözü edilen bu dava en az birbuçuk yıl sürmüştür. Dolayısı ile size bir öneride bulunamıyorum. Her karar adil olmayabilir, bazen yanlış kararlar da verilmiş olabilir. Ama ne yazık ki babanız için yapabileceğiniz bir şey kalmamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder