Tamer Heper Bu yetkiler çok
HABERİ PAYLAŞ

Bu yetkiler çok

Haberin Devamı

Biz kat malikleri yöneticiye ekteki vekaletnameyi verdik. Yönetici de bu vekaletnameye dayanarak bir müteahhit ile anlaştı ve inşaat başladı. Bana göre, bizim verdiğimiz vekaletnamede müteahhit ile anlaşma izni yok. Sizce var mı?

Dikkat ettiyseniz okuyucumun sorusu var ama isim hanesi boş. Neden mi? Unuttuğumdan değil, okuyucum iki sayfa olay anlatmış, sayfalarca vekaletname göndermiş, ama kendi ismini yazmayı unutmuş. Vekaletname verenlerin sayısı ise 14. Acaba bana yazan 14 kişiden hangisi?

DEVRALMIŞ OLABİLİR

Şimdi cevaba geçeyim. Sayfalar dolusu bir vekaletname ile karşılaştım. Bu kadar yetkiyi günlerce düşünsem bulamam. Ne yetkiler ama ne yetkiler, akıl almaz. Evet bunların içinde bir müteahhit ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yok. Yani bu kadar yetki içinde bu nasıl unutulmuş anlaşılır gibi değil. Ancak bir tahminde bulunayım. Bu kadar yetki içinde başkalarına da bu yetkileri devretme hakkı var. Acaba inşaatı yapan, bu yetkileri devralıp bu yetkilerle inşaatı yapmış olamaz mı?

SINIRLI OLMALI

İnşaatın ne suretle yapıldığının, ilgili tapu dairesinden araştırılması ile bir bilgi edinebilirsiniz. Zira inşaatın ne suretle yapıldığının bana gönderdiğiniz belgelerle anlaşılması mülkün değil. Şayet yapılan işte doğmuş bir zarar var ise bu araştırma sonucu sorumlunun kim olduğunu çözme imkanı da olacak. Bu vesile ile bir öneri: Hiç kimseye bu kadar geniş yetki verilmez, vekaleten bir iş yapılacak ise o işin gerektirdiği yetkiler verilir. Önce işe başlama için gereken izin verilir, sonra zamanla ihtiyaç ortaya çıktıkça sınırlı yetkiler verilir, bu yetki veren için bir teminattır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder