Tamer Heper Büyük beceri
HABERİ PAYLAŞ

Büyük beceri

Haberin Devamı

Ayrıldığım eşim iştirak nafakası için dava açtı ve kazandı. Şimdi ayda 200 TL iştirak nafakası ödeyeceğim. Henüz dosya bana gelmedi. Bu arada bankalardan aldığım krediler vardı, bunlar için de bankalar tahsilata başladı. Benim aylığım 450 TL. Bankalara ödeyemezsem hapis cezası alır mıyım? M.C.

Okuyucumun sorusu ilginç. Bu kadar cesur biri hapis kararından korkar mı? “Cesaretini nereden anladın?” diyeceksiniz. Basit; 450 TL aylıkla bankalara kredi borcu yapan biri için başka ne düşünürsünüz? Tabii bankaların cesaretini de yabana atmamak lazım. Aylık geliri 450 TL olan birine bir değil birkaç kredi veren bankaları da tebrik etmeli.

[[HAFTAYA]]

Neyse geleyim konuya. Nafaka borcu, henüz dosya gelmedi, bu cümle biraz yanlış, gelecek bir dosya falan yok. Şayet mahkeme nafakaya yeni karar verdi ise önce mahkeme kararı gelecek, sonra icra takibi ile ilgili icra emri. Nafakayı ödemek için mutlaka icra emrinin gelmesini beklemeye gerek yok. Nafaka alacaklısının hesabına bu para gönderilir ama gönderirken bunun nafaka olduğunun bildirilmesi gerekir. Şayet icra takibi yapıldı ise bu defa para icra dosyasına da yatırılır. Şayet nafaka ödenmezse hapis cezası var. Geleyim bankaya. Bankalar, kredi borcu için icra takibine başvurur. Bu borç için hapis cezası düşünülemez. Ancak yapılan icra takibine karşı, gidilip icra dosyasına şekline uygun taksit taahhüdünde bulunulur da bu taksit ödenmezse o zaman hapis cezası gündeme gelebilir. Böyle bir taksit taahhüdü yoksa hapis diye bir ihtimal de yok. Size son diyeceğim: Aldığınız para bereketli olsun, 450 TL maaş ile hem nafaka hem banka kredi borcu ödemek, kitaplara konu olacak bir beceri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder