Tamer Heper Büyük fedakarlık
HABERİ PAYLAŞ

Büyük fedakarlık

Tapusu benim adıma olan evimde, aramızda herhangi bir sözleşme olmadan, 20 yıldır abim bana kira ödemeden oturuyor. Bugüne kadar kira da istemedim fakat kendi ekonomik sıkıntılarım nedeniyle artık kira ödemesini istedim. Ancak kira veremeyeceğini ve evden de çıkmayacağını söylüyor. Bu durumda evden çıkarmak için ne yapabilirim? ● N.K.

Okuyucumun yaptığı büyük fedakarlık. 20 yıl bir kuruş para almadan birini evinde oturtmak, kardeş olsa bile önemli bir olay. Zira 20 yıl neredeyse sözünü ettiği binanın yarı ömrü. Bir kimse de bir daire alırken ya kendi kullanmak için alır veya yatırım için, yani bir maddi yarar sağlamak için alır. Oysa okuyucumun hiç yararı olmadığı gibi daire durduk yerde değer kaybetmiş, kullanma nedeni ile tahrip olmuş. Kardeşliğin böylesine fedakarlığına karşın, dairede oturan kardeşin de bir karşılık vermesi beklenir elbet. 20 sene hiç kira ödemeden elde ettiği yararı düşünebiliyor musunuz? Tam bir daire parası.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Şimdi okuyucumun bu tahliyeyi sağlaması için dava açması gerekecek. İdari yoldan yani kısa yoldan tahliyeyi sağlamak bazı sürelere tabi. Bu süreler geçmiş. Ancak tahliyeyi sağlayana kadar en azından zararını bir miktar da olsa karşılamak için kira bedeline eşdeğer bir tazminat almayı düşünmez mi? Bunun için geçmiş beş yıla isabet eden kira bedeli karşılığı olarak ecrimisil dediğimiz bedeli taleple bir dava açmasında yarar vardır. En azından beş yıllık süredeki zararını kurtarı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder