Tamer Heper Ciddi görünmüyor
HABERİ PAYLAŞ

Ciddi görünmüyor

Haberin Devamı

Her gün aynı kurumdan telefonuma mesaj geliyor. ‘Reel Alacak’ imzalı bu mesajda 55 TL borcum olduğu, ödemezsem icraya verileceğim, borcumun 900 TL’ye çıkacağı yazılı. Borç rakamı ve icraya verildiğimde oluşacak borç miktarı her mesajda değişiyor. Ancak bu kadar değil. Borcumun olduğu söylenen telefonumu 10 yıl önce kapattırdım. Bana yazan bu ismi telefonla aradığımda bir hanım sesi benim 15. sırada 20. sırada olduğumu ve beklememi söylüyor ama hiç bağlanamıyorum. Ne yapmalıyım? ● B.K.

Okuyucumun sorusu ilginç. Birincisi; 10 yıldan eski bir tarihte kapattırdığı telefon için borç bildiriliyor. Bana gönderdiği listeye göre gerçekten bazı mesajlarda 45 TL, bazılarında 55 TL, bazılarında 55. 5 TL. Tarihleri ile tam 12 mesaj. Bunların bir kısmı olduğunu, mesajların devam ettiğini de yazmış.

Şimdi burada bir açıklamada bulunmak istiyorum. Bu ve benzeri mesajlar ciddi mesajlar olabileceği gibi dolandırma amacına yönelik olabiliyor. Dolandırma nasıl olur? Vatandaşa bezdirici ve korkutucu mesajlar gönderiliyor. Vatandaş, icraya verilmektense 50 TL gibi bir parayı ödeyeyim diyor. Borcu harcı olmadığı halde icraya verilme korkusu ile bu parayı ödüyor. Ayda 100 vatandaş ödese 5000 TL para, fena mı?

SUÇ UNSURU OLABİLİR

İkincisi; mesaj ciddi olabilir. Bir borç vardır ve bu borcu varlık yönetimi şirketi satın almıştır, takip etmektedir.

Sizinkine gelince. Bir isim var, ‘Reel Alacak’. Bu bir hükmi şahsiyet mi, bir hukuk bürosu mudur? Her ne olursa olsun her gün mesaj göndermesi ciddi bir tutum olmadığı izlenimini veriyor. Ciddi olan biri, bir defa, çok çok iki defa uyarır. Sonra yapacak ise icra takibi yapar. Siz de icrada gerekli hukuki girişimde bulunursunuz. Bu kadar ısrarla aramada bir de suç unsuru aranabilir.

Yani size karşı yapılan yanlıştır, üstelik aramakla da ulaşamadığınızı söylediğinize göre ben bu işin gayrı ciddi olduğu görüşündeyim. Yazı metnine göre de içinde korku ve endişe verici ifadeler veya tehdit unsuru içeriyor ise belki savcılığa suç duyurusu yapmanız gerekebilecektir. Bu hali ile ödemeniz taraftarı değilim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder