Tamer Heper Dava uzun sürecek
HABERİ PAYLAŞ

Dava uzun sürecek

Haberin Devamı

Eşimin annesi altı çocuğundan eşimi ayrı tutarak kendisine ait arsanın belli hisselerini diğer çocuklarına vermiş. Eşimi bundan mahrum etmiş. Kardeşler de bu arsayı müteahhide vermiş. Eşim hakkını nasıl arayacak? A.S.

Bir kimse evlatları arasında nasıl böyle bir ayrım yapıyor, hiçbir zaman bunu çözemedim. Ancak malvarlığına sahip kişiler hayattayken malvarlığından dilediği gibi tasarruf edebilir. Kayınvalideniz (kaim valide) de malvarlığından tasarruf etmiş malını evlatlarının bir kısmı arasında paylaştırmış. Dolayısı ile kayınvalide hayattayken eşinizin yapabileceği bir girişim yok.

[[HAFTAYA]]

Girişim ancak kayınvalidenin ölümünden sonra olabilecek. Bu durumda eşiniz mirasçı sıfatı ile elde mevcut malvarlığının kendi hissesine düşen miktarını talep edecek. Bu, hisselerin evlatlara satışı veya bağışı şekline göre değişecek. Ancak anlatılan durumlarda çoğunlukla anne-babalar evlatlarına para almadan hisse vermelerine rağmen tapuda satış göstermektedirler. Bu durumda da tapunun iptali ile miras paylarının adlarına tescilini talep hakkı olmaktadır. Ancak miras konusu mal ortadan kalkmış ise bu halde talep tazminata dönüşebilmektedir. Netice itibariyle bugün için eşinizin yapabileceği bir girişim yok, yukarıda söylediğim gibi ancak kayınvalidenin ölümünden sonra girişimde bulunacak ama kahve falında sanki böyle bir girişimin sonuçlanmasının yıllar alacağı gibi bir izlenim ediniyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder