Tamer Heper Er geç paylaşım yapılacak
HABERİ PAYLAŞ

Er geç paylaşım yapılacak

Babamız beş yıl hasta yattıktan sonra vefat etti. Şimdi mirasçılar arasındaki kardeşlerden biri mirası hemen bölüşmek istiyor. Ancak babam hayattayken ona karşı hiç hayrı dokunmadığı için bu paylaşımın hemen yapılmasını istemiyorum. Babamın kemikleri sızlamasın. Bu paylaşımı geciktirebilir miyim? Babama hastalığı boyunca ben baktım, bu durumda mirastan daha fazla pay talep edebilir miyim? T.E.

Miras dediğiniz şey, miras bırakanın ölümü anında hüküm ifade eder, tereke artık mirasçılarındır. Geriye bir tek paylaşım kalır. Siz bunu geciktirmeye çalışırsınız ama mirasçılardan biri mirasın paylaşımı için dava açabilir. Bu halde olaya hakim el koyar. Yani ne yaparsanız yapın bu miras paylaşılacak. Sonra babamın kemikleri sızlar gibi bir inanışla kendinizi harap etmeyin. Bu bizi yıpratır, sizin dışınızdakiler alacağı paya bakar. Öyleyse sonuç neticede yine paylaşmak olacak ise siz kendinizi yıpratmış olursunuz. Size hukuki yanıt verirken biraz da nasihata kaydım, umarım alınmadınız. Geleyim babanıza baktığınız için mirastan daha büyük pay hakedip etmediğinize...

Haberin Devamı

Mirasçılar mirastan yasal paylarını alır. Ölüme bağlı bir tasarruf, mesela vasiyetname olmadıkça sizin payınız artmaz. Ancak beş yıl boyunca babanıza bakmış olmanız karşısında bu bakım için kendi bütçenizden harcama yapmış olmanız doğal olduğundan bunu bir tazminat talebi şeklinde yapabilirsiniz. Bu bir nevi mirasçıların borcu haline gelebilir.Tabii bu her ne kadar miras payının artması değilse de tazminat olarak alınsa bile sonuç aynı kapıya çıkmaktadır. Yani sizin bir miktar maddi yararınız olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder