Tamer Heper Eskiden kardeşlerin mahfuz hissesi vardı
HABERİ PAYLAŞ

Eskiden kardeşlerin mahfuz hissesi vardı

Yazılarınızı ilgiyle takip ediyor, gazeteyi aldığımda ilk defa sizin köşenizi okuyorum. Şimdi aklımı karıştıran bir konu oldu. 2 Ağustos 2015 tarihli yazınızda “Kardeşlerin mahfuz hissesi yoktur” dediniz ama benim 20 senedir süren bir ihtilafımda mahkeme kardeşlerin mahfuz hissesi olduğu gerekçesi ile karar verdi. Şimdi dosya Yargıtay'da. Acaba sizin yazdığınıza göre karar bozulur mu? A.A.

[[HAFTAYA]]

Benim yazılarımda verdiğim bilgiler belli bir tarih aralığı içinde olduğu açıklanmamışsa son hali ile verilmiştir. Nitekim 2 Ağustos tarihinde yazdığım konu yasanın son durumu çerçevesinde verilmiştir. Şimdi biliyorum ki bu cümle de bilmece gibi.

Haberin Devamı

Aşağıdaki açıklamam bu bilmece gibi cümleyi açıklayacak merak etmeyin. Efendim, kardeşlerin mahfuz hissesinin bulunmadığı konusu nisbeten yeni bir konu. Eskiden kardeşlerin mahfuz hissesi vardı. 2007 yılına kadar kardeşlerin mahfuz hisseleri vardı, ancak 2007 yılında Medeni Kanun’da yapılan bir değişiklikle kardeşlerin mahfuz hisseleri kaldırıldı.

Sizin bahsettiğiniz dava 20 senedir sürüyor ise davanın başlangıcında yasada kardeşlerin mahfuz hissesi bulunduğu için mahkeme buna göre karar vermiş. Şayet davada başkaca bozma nedeni yok ise Yargıtay'da sadece bu nedenle kararın bozulacağını sanmıyorum. Ama 20 senedir bakılan bir davada başkaca bozma nedeni bulunuyor olabilir.

Ancak kardeşlerin mahfuz hisselerinin bulunmadığı konusunda verilen karar doğrudur. Bugünkü durumu tekrar etmek istiyorum. Bugün kardeşlerin mirasta mahfuz hissesi yoktur. Aklınız karışmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder