Tamer Heper Fark nereden?
HABERİ PAYLAŞ

Fark nereden?

Bir trafik kazası nedeni ile dava açtık, davayı avukatımız takip etti. kendisine yüzde 10 ücret ödemek üzere anlaşmıştım. Şimdi bizim davamızın sonunda kapak fiyatı 375 bin TL ama benim aldığım 227 bin TL. avukatımız kapak fiyatı üzerinden ücret istiyor, ben ise aldığım paradan vermek istiyorum. Hangisini ödeyeceğim? H.B.

Önce bir konunun açıklığa kavuşması lazım. Bizde yasalarda geçmemekle birlikte kapak hesabı diye bir tabir vardır. Kapak hesabı, bir alacağın icra takibine konu yapılması durumunda icra memurunun yaptığı son hesap için kullanılan tabirdir. Borçlu kapak hesabındaki parayı öder ancak bundan tahsilat nedeni ile yapılan kesintiler düşülür, geri kalanı alacaklıya ödenir. Ancak okuyucumun kapak fiyatı dediği acaba bu kapak hesabı mı? Benim tarif ettiğim kapak hesabı ise arada böyle bir uçurum olmaz. Yani borçlunun dosyaya ödeyeceği para 375 bin TL olacak ama alacaklıya 227 bin TL ödenecek, arada çok fark var. Ben aradaki bu 148 bin TL farkın başka bir nedenden doğduğu kanaatindeyim.

Haberin Devamı

Bu nedenle okuyucuma yüzde 10 hesabı şu rakam üzerinden hesaplanacaktır diyemiyorum. Ancak kabaca tarif etmem gerekir ise avukata, tazminat artı faizinin toplamı üzerinden yüzde 10 ödeyecektir diyebilirim. Bunun dışında aralarında yapılmış sözleşmeye bakmak gerekir. Mademki yüzde 10 üzerinden anlaşılmıştır, bu halde sözleşmede yazılı olanların ve hatta icra dosyasına yapılan ödemenin incelenmesinde yarar vardır. Özellikle aradaki 148 bin TL farkın nereden kaynaklandığı bilinmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder