Tamer Heper Gayrimenkuller hisseli miydi?
HABERİ PAYLAŞ

Gayrimenkuller hisseli miydi?

Haberin Devamı

Babamdan veraset yolu ile kalan gayrimenkullerimiz var. Kardeşim hissesini halamıza sattı. Daha önce gelen parayı dörde bölüp geri kalanı dört kardeş arasında dörde bölüp paylaşıyorduk. Şimdi kardeşim hissesini sattığına göre paylaşımı nasıl yapmalıyız? I.A.

Mektubunuzda bahsettiğiniz miras babanızdan kalıyor. Babanızdan kaldığına göre siz dört kardeş mirasçısınız ve bu gayrimenkullerin geliri de doğal olarak dörde bölünecek. İçinizden birinin payını sattığı durumda da satın alan onun yerine geçecek. Ancak anladığım kadarı ile mesele bu kadar basit değil. Zira önce dörde bölmekten, kalan parayı paylaşmaktan söz ettiğinize göre durum farklı.

[[HAFTAYA]]

Anlatımınız açık olmamakla birlikte öyle anlıyorum ki babanızdan kalan gayrimenkuller de hisseliydi. Yani babanızdan size hisse kaldı. Muhtemeldir ki hissedarlardan biri hala. Muhtemeldir diyorum zira mektubunuzda gayrimenkullerin önceki hissedarlarından söz yok. Şayet durum bu ise yine de durum çok karışık değil. Kalan miras paylı mülkiyete çevrildi ve kardeşiniz bundan sonra payını sattı ise şimdi kardeşinizin yerinde hala var. Siz öncelerin paylaşımı yapıp kardeşinize ne veriyor idiyseniz şimdi onu halaya vereceksiniz. Ancak ortaklık halen elbirliği mülkiyetinde ise kardeşinizin hisse satışı mümkün değil. Bu halde halen ortak kardeşinizdir, siz parayı kardeşe vereceksiniz hala ile onlar halleşecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder