Tamer Heper Geri alma ihtimali yok
HABERİ PAYLAŞ

Geri alma ihtimali yok

Ortağı olduğum dairenin bana ait yarı hissesini diğer ortağa bağışladım. Ancak tapuda satış görünüyor. Ancak para almadım. Şimdi bu satıştan vazgeçebilir miyim? M.P.

Biliyorsunuz gayrimenkuller tapuda alınıp satılır (diğer okuyucularım için açıklama yapayım, asla tapu dışında gayrimenkul alım satımı yapmayın geçersizdir). Bu durumda da tapuda ne görünüyorsa doğrusu odur. Onun aksini ispat yine aynı güçte belgelerle olur. Yani siz tapuda bir satış yaptıysanız artık o satış işlemi tamamdır. Geri dönemezsiniz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]Geri dönüş için ya hileli bir yolla elinizden alındığını veya sizin aslında hukuki işlem yapma ehliyetinizin bulunmadığını belgelemeniz gerekir. Böyle bir iddia sizin olayda yok. İsteye isteye vermişsiniz, şimdi vazgeçmek istiyorsunuz ki bu mümkün değil. Ancak tapuda satış görünüyor, bu halde bir satış bedeli tapuda yazılıdır. Şayet her ne kadar satış görünüyor ise de ben paramı almadım, deyip bunu ispatlayabilecek durumda iseniz satış bedelinin size ödenmesi talebi ile dava açabilirsiniz. Fakat görünürde hisseyi geri alma ihtimali yok.

Bu defa işe yaramalı

Kredi kartı borcum var ama ödeme imkanım yok. Hatta adresimi bile saklıyorum. Durum ne olur? H.M.

Görünürde durumunuzun hiç iyi olmayacağı kesin. Bir borç varsa bu borç takip edilir. Özellikle alacaklı bir banka ise adım adım izlenirsiniz. Bir gün elinize para geçerse veya bir mala sahip olursanız derhal icra mevzuatı devreye girer. Ancak sadece borcunuzun varlığı hapis cezasını gerektirir bir durum değildir. Peki bu kadar korku dolu açıklamanın ardından bir haberden söz edeyim. Kredi kartları borçları yeniden yapılandırılacakmış. Aklınızda bulunsun. Bu konuda bir çalışma varmış. Ancak daha önce iki defa yapılandırıldı ve pek hayrı görülmedi, alacaklılar hukukun arkasına dolanmayı başardı, dolayısı ile borçlular çok büyük yarar elde edemedi. Bunları sizi korkutmak için söylemiyorum, tam tersine yeniden yapılandırılma hazırlığı yapanların geçmişten tecrübeli olarak daha sağlıklı ortam hazırlamaları gerektiğidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder