Tamer Heper Haklı nedeniniz var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Haklı nedeniniz var mı?

Özel bir eğitim merkezinde tiyatro eğitimi aldım. Gerekli ücreti ödedim. Sonra atölye çalışmalarına katılmak için yeni bir sözleşme yaptım. Bir-iki dersin sonunda çalışmalardan memnun kalmadım ve ayrılmak istedim. Ancak paramı iade etmediler.

Bunun nedenini de sözleşmedeki belli nedenlerle ayrılanlara ücret iadesi yapılabileceği, bunun dışındakilere yapılamayacağı maddesi idi. Konuştuğum bazı kimseler ancak yüzde 10 kesinti olabileceğini, gerisinin iade edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda durumum nedir? Y.Y.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Doğrusu size net olarak paranız ödenir veya ödenmez diye yanıt verilemez. Durumunuza objektif olarak bakıldığında olması gereken, hizmet verilmiyor ise bu ayıplı hizmettir ve ödediğiniz ücretin iadesini isteme hakkınız vardır.

Ancak objektif bakıldığında verilen hizmet amacına uygun olmasına rağmen sizin şahsi olarak beklentilerinizi karşılamadı ise bu durumda sözleşme şartlarına uymak gerekir.

Bazı sözleşmelerde alınan ücretin hiç geri ödenmeyeceği hükmü haksız şart olarak değerlendirilebilir. Bu, hizmet alınan sektöre göre değerlendirilmesi gereken bir husustur.

Sizin sektörde, başvurulanların sayısı kadar kadro hazırlığı yapılmakta, bunlarla belli süreli sözleşmeler imzalanmakta, kadro dışında yine sektörle ilgili hazırlık çalışması yürütülmektedir.

Bütün bu hususlar paraya dayanan hazırlıklardır. Dolayısı ile haklı bir neden olmadan sözleşmenin feshi hizmet veren için ağır kayıplara neden olabilir. Neticede olayı bu açıdan inceleyip buna göre karar vermek gerekir. Sadece olayı dinleyip “Şu kadar geri alırsın” veya “Alamazsın” denilemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder