Tamer Heper Hastalık hali incelenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Hastalık hali incelenmeli

Haberin Devamı

1928 doğumlu babamın ilk evliliğinden sekiz çocuğu var biri de benim. Sonra annemin ölümünden sonra ikinci evliğini yaptı ve ondan da üç çocuğu var. Biri 2014 yılında aile hekimliğinden rapor alarak üvey kardeşime vekaletname çıkarmış.

Oysa kendisi yüzde 94 özürlü. Üvey kardeşim de bu vekaletnameye dayanarak babamın gayrimenkul malvarlığını annesine satmış. Bu duruma müdahale etmemiz mümkün mü? Bazıları saklı paydan söz ediyor. Bu nasıl kullanılır? ● A.H.


Bir kimse mirasçılarından bir kısmını mirastan mahrum etmek için hukuki işlem yaparsa mahrum kalan mirasçılar bu hukuki işleme müdahale edebilir. Ancak bu müdahale mirasçının ölümünden sonra olur. Malvarlığı devrinin mahfuz hisse kurallarının bertaraf edilmesi amacı ile yapıldığının ispatı durumunda mahfuz hisseli mirasçılar yapılan hukuki işleme müdahale edebilir.

Evlatların mahfuz hissesi vardır, bu nedenle üvey kardeşiniz üvey annenize satış gibi gösterdiği işlemi gerçekte satış yapmayıp yani satış bedeli almayıp bağış yaptı ise bunun ispatı halinde satış işleminin iptalini talep mümkün olup siz ve kardeşleriniz miras paylarınızı talep edebileceksiniz

Müdahale edebilirsiniz


Üvey annenizin malvarlığı bulunmadığı, hiç çalışmadığı, babanızın varlığı ile geçindiğini söylediğinize göre bu durumun ispatı halinde satış işleminin iptalini talep mümkündür. Ancak sizin bahsettiğiniz özel bir durum var.

Diyorsunuz ki babam yüzde 94 özürlü. Yüzde 30 alzheimer, yüzde 64 muhtelif rahatsızlıkları bulunuyor. Bu durum vatandaşın hukuki işlem yapmasına mani bir hastalık olarak kabul edilecek ise (ki buna karar vermek doktorların işidir) bu halde babanızın ölümünü beklemeden olaya hukuki müdahalede bulunma imkanınız da olur.

Zira hukuki işlem yapmaya ehil olmayan biri hukuki işlem yapmış ise bu işlem mahkeme kararı ile iptal olunabilir. Böyle bir durumda da mahfuz hissenize değil daha büyük pay olan miras payınıza sahip olursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder