Tamer Heper IP numarası bulunmayabilir
HABERİ PAYLAŞ

IP numarası bulunmayabilir

Haberin Devamı

2016 yılında bir firma ile iş anlaşması yaptım. yıllık 36 bin tl alacağım ama bugün 12 bin tl alacağım var. Kendisi bana borcu olmadığını söylüyor. oysa aramızda hesap özetleri ve gönderdiğim e-mailler var. İlamsız takip yapsam bu e-mailler delil olur mu? ● M.A.

Size e-mailler konusunda yanıt vermeden önce sormam gereken bir husus vardı ama elbette yüz yüze olmadığımız için soramıyorum. Sorum şu olurdu: Bir işe başlıyorsunuz, aylık 3 bin TL gibi iyi bir ücret alacaksınız. Yazılı bir iş akdi yapmak aklınıza gelmedi mi? Üstelik bu hususun akla gelmesi gerekmiyor, yapılması mecburi.

DESTEKLENMESİ GEREKİR


Elinizde böyle bir sözleşme var ise zaten başka belgeye gerek yok. Ancak böyle bir belge yok ise ve siz ilamsız takip yaptığınızda takip itiraza uğrarsa tek başına e-mailler delil teşkil etmez. Başka belgelerle desteklemeniz gerekecek. Zira maillerin hangi bilgisayar tarafından gönderildiğinin tespiti lazım. Tatbikatta gördüğüm kadarı ile gönderen bilgisayarın IP numarasının tespiti gerekiyor. Ancak ya IP numarası tespit edilemiyor veya yurt dışında bir yer çıkıveriyor. Bu nedenle tek başına bu maillere güvenmemek lazım. Böyle bir iddianın sair yasal delillerle desteklenmesi gerekir.

TANIKLA DA OLABİLİR


Bu işyerinde çalışmışlığınızın ispatı tanıkla da olabilir ancak hadise sadece çalışmışlık veya süresi olmayabilir. Ücretin miktarının da ispatı gerekebilecektir ki bunun için bordrolar ve banka kayıtları da delil olabilecektir. İş mahkemelerinde ücretin miktarı konusunda da tanık dinlenebilmektedir. Dolayısıyla hakkınızı temin için bir meslektaşımın yardımını almanızda yarar görürüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder