Tamer Heper İşe devam
HABERİ PAYLAŞ

İşe devam

Haberin Devamı

20 yıldır çalıştığım şirkette patron yeni bir şirket kurdu. Bir kısım çalışanı bu şirkete devretti, ben eski şirkette kaldım. Eski şirkete ait işyerini kiraya verecekmiş. Ama benim 20 senelik kıdem tazminatım, fazla mesaim vs. var. Bunu nasıl alırım? K.T.

Şimdilik anlattığınız olaylar nedeni ile kıdem tazminatı talebiniz olmayacak. Zira; siz halen işyerinde çalışan birisiniz, işinize son verilmemiş. Sonra halen mevcut bir işverene bağlısınız, işveren bir yeri kiraya verebilir, bu sizin şirket veya işvereni değiştirdiğiniz anlamına gelmez.

[[HAFTAYA]]
Biz işverenin herhangi bir binasına bağlı çalışmıyorsunuz, işverene bağlı çalışıyorsunuz. İşveren bir binayı kiraya verir, sizi kendine ait bir başka işyerinde çalıştırır. Şayet bir başka işyerinde çalıştırması iş şartlarının ağırlaştırılması anlamı taşıyor ise bu halde işten ayrılıp kıdem tazminatını isteyebilirsiniz. Ancak bugün için böyle bir şey söz konusu değil. Şayet bu şartlarda siz işten ayrılmayı düşünürseniz kıdem tazminatı alamazsınız. Onun için henüz bir talebiniz olmasın, iş şartları değişirse o zaman günün şartlarına göre düşünürsünüz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder