Tamer Heper İşiniz zor yolunuz uzun
HABERİ PAYLAŞ

İşiniz zor yolunuz uzun

Haberin Devamı

Bodrum’da 65 villa ve daireden oluşan bir sitede daire sahibiyim. Sitede ortak tesisler için yapılan masraf ile yine sitede görevli çalışan var. Bazı kaçak yapılar da bulunuyor. Bunlar yüzünden yönetim planı yapılamıyor. Senelik toplantılarda ise gider kalemleri için karar alınıyor. Bir kısım malik imzalamıyor veya muhalif kalıyor bunlardan bu para alınamıyor. Bunlara karşı ne yapılabilir? ● T.Ö.

Ne uygulanacağını söyleyeceğim ama bilin ki biraz çok uğraşmak zorunda kalacaksınız. Sitenizde yönetim planının olmayışı, kat irtifakının da kurulu olmadığını gösteriyor.

Peki siz tapuda malik olarak yer alıyor musunuz? Bu konuda endişelerim var. Belki hâlâ inşaatı yapan müteahhit adına tescilli, belki sizler adına ama ortak mülkiyet şeklinde. Önce bunu çözmek lazım.

★ ★ ★

Sonra da artık kat irtifakı kurma imkanı olmadığı için kat mülkiyetine geçecek hale gelmeniz lazım. Bunun için de sitenizin tasdikli projesine uygun olması ve iskan izni alınabilir hale getirilmesi lazım. Yani projeye aykırı tüm yapıların yıkılması lazım. Bunu siz elinize baltayı alıp yıkamayacağınız için mahkemeden karar alınması lazım.

★ ★ ★

Yani mahkemeden projeye uygun hale getirme kararı alınacak. Proje dışı eklerin tümü yıkılacak, site projesine uygun hale getirilecek, iskan izni alınacak ve tapuda kat mülkiyeti tesis edilecek. İşte bundan sonra yönetiminiz olacak, aidat toplanması yasal şekilde yapılacak.

Bugün için kat mülkiyeti mevzuatı uygulanmaz. Kat malikleri kurulu olmaz, aidat toplanamaz. Ancak bir şeyi kullanandan para alınır, o da ortaklık hükümlerine tabidir ki işiniz zor, yolunuz uzundur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder