Tamer Heper Oluyor, olacak...
HABERİ PAYLAŞ

Oluyor, olacak...

Haberin Devamı

Oğlum İzmir'de yaşıyor. Kendisine Diyarbakır icrasından telefon borcu adı altında 4874,80 TL’lik bir ödeme emri geliyor. Oysa bu telefonla ilgisi yok. Bir itiraz dilekçesi yazdık ve İzmir adliyesinden muhaberat yolu ile gönderdik. Bir örneğini de posta ile aynı icraya gönderdik. Buna rağmen işyerine haciz ihbarı gelmiş, maaşının dörtte biri haczedilmiş. Böyle bir uygulama olabilir mi? ● H.T.

Nüfus arttıkça ve kamu kurumları bu artışa ayak uyduramayınca böyle şeyler oluyor ve olacak da. Haberlerde izliyorsunuzdur, hastanede muayene için gün almaya çalışanlara bir ay sonraya gün veriliyor. Adliyeler de bundan farklı değil. İcra dairelerinin kapısından içeri adım atılamıyor. Elbette ben 81 ilin icra daireleri için konuşamıyorum. Bildiğim bazı şehirler ve en başta İstanbul. Ancak diğerlerinin de bu yolda olduğu kanısındayım. Bu hengame içinde yanlışlık yapıldığı çoktur. Bir müvekkilim şirkete, sahip olmadığı bir araç için ceza yazılmıştı. İtiraz 6 ayda sonuçlandı ama ceza da yok yere ödendi.

★ ★ ★

Geleyim sizinkine. Bir yanlışlık olmaz mı? Olabilir, zira ilamsız takiplere 7 günde itiraz ettiğinizde takip durur, kesinleşmez. Oğlunuzun başına gelen, kesinleşmiş bir takip için söz konusudur. Maaşının dörtte birine haciz tatbik edilmiş. Acaba itiraz süresi geçti mi?

★ ★ ★

Şimdi ihtimaller: Şayet itiraz süresi içinde yapıldıysa haciz tatbiki icra müdürünün hatasıdır. İcra hukuk hakimliğine şikayette bulunmak gerekir. Şayet itiraz süresi geçtiyse bu halde takip kesinleşmiştir. Ancak böyle bir borç da yoktur, bu halde menfi tespit davası dediğimiz borcun bulunmadığına dair bir davanın açılması gerekir.

★ ★ ★

Oğlunuz İzmir’de yaşıyor, takip Diyarbakır’da yapılıyor. Bu da ilginç, bu hususun bir isim benzerliğinden kaynaklandığı izlenimi var. Bu ancak icra dosyasında incelenebilir. Bir avukata vekaletname vererek uyap yolu ile inceleme yapmasına imkan tanınabilir. Bu yolları denemeniz gerekecek. Böyle bir telefona sahip olunmadan borçlu çıkılması ve işin gelişmesi bir hatanın olduğu fikrini güçlendiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder