Tamer Heper Önce delillerinizi toplayın
HABERİ PAYLAŞ

Önce delillerinizi toplayın

Haberin Devamı

Ben kuaförüm, bir müşterim bana epey borçlandı ve ödemedi. Kendisinden parayı talep ettim vermedi. Haber gönderdim o da bana kocasını gönderdi. Kocası silahla tehdit etti, gece de dükkanım tarandı. Bunun üzerine çalışanlar kaçtı, alacağım katlandı, müşteri kaybım önemli seviyeye ulaştı. Bir de hakkımda tacizden dava açıldı ama sonra davadan vaz geçildi. Şimdi ben maddi manevi tazminat davası açabilir miyim? Ş.S.

Bir kimse haksız bir şekilde zarara uğratılırsa zararı karşı taraftan talep edebilir. Ayrıca zarar doğuran olay kişilik haklarına tecavüzü de içinde barındırıyor ise bunun için de manevi tazminat talep edebilir. Okuyucumun üç nedenden tazminat talep etme hakkı var. Birincisi saçını defalarca yaptırıp üstelik yine defalarca manikür-pedikür yaptıran hanımın kuaför hizmetinden kaynaklanan borcu.

[[HAFTAYA]]

Bu, okuyucumun alacağı. Sonra kendisine verilen zarar. Bu da hesaplanabilir olanının tazminini gerektirir. İşyeri sadece silahla taranmakla kalmamış bir de müessir fiil var. İşte işyerinin taranması ve saldırı nedeni ile oluşan maddi zarar ile kendisine karşı yapılan fiili saldırıdan kaynaklanan manevi zarar birlikte talep edilebilir. Tabii olayın kim tarafından yaratıldığının ispatlanması gerekir ki bunun için tanık beyanları gerekebilir. Böyle bir girişimde bulunabilirsiniz, sonunda tazminat alabilirsiniz ama bunun için ben size sabır dilerim. Ne yazık ki ülkemizde bu sonuca varmak için sabır lazım. Bu sabır sizde varsa bu işe girişin ama önce delillerinizi ve bunların içinde bulunması gereken tanıklarınızı tespit edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder