Tamer Heper Otuz gün süre verilir
HABERİ PAYLAŞ

Otuz gün süre verilir

Haberin Devamı

2014’te evimi kiraya verdim, kiracı bir müddet kirasını muntazam ödedikten sonra aksatmaya başladı. Son ayın kirasını da ödemedi. Emlakçımıza başvurdum, emlakçı da kendisine ulaşamadığını söyledi. Ben dairemi satmak istiyorum. Daireyi nasıl gösteririm? Ne yapabilirim? ● İ.A.

Konu hakkında bir değil birkaç açıklama yapmam gerekecek. Önce ödenmeyen kiralar: Kiracı kiralarını süresi içinde veya hiç ödemezse kiracı aleyhine 30 gün ödeme süreli icra takibi yapılabilir veya kendisine ödemesi için 30 gün süre verilerek noterden ihtarname keşide olunur. Bu süre içinde de kiralar ödenmez ise kiracı aleyhine tahliye davası açılır. Bunu niye önce yazdım nedenini birazdan açıklayacağım.

TEDBİR KARARI GEREKİR

İkinci husus, daire satılacak ise elbette taliplerin gezip görmesi gerekir. Ancak kiracı eve kiralayan dahil kimseyi sokmayabilir. Zorla bir eve girilemez. Ancak böyle bir satış gündeme geldiğinde tabii ki alıcının evin içini gezip görmesi şarttır. Bunun için mahkemeden tedbir kararı istenir. Mahkeme de belli günün belli saatleri içinde alıcıların gezip görmesi için tedbir kararı verir. Peki tahliye konusuna öncelikle niye girdim? İşte bu yolla bir tahliye sağlanırsa daire için kiracının tahliyesi kararı ile birlikte boşaltılacağından hem taliplerin gezip görmesi konusunda problem kalmaz hem de alıcılar için boş daire kiracılı daireden daha caziptir.

BİZİM TİP EMLAKÇILAR

Şimdi son açıklama: Emlakçınıza başvurmuşsunuz ya işte emlakçılar da bizim tip emlakçı. Zira emlakçı denilen meslek grubu alıcı ile satıcıyı, kiracı ile kiralayanı karşılaştırdı mı işi biter. Sonra kira tahsilatı veya kira zammı ile ilgilenmez. Ama görüyorum ki bizde emlakçı kiralanan boşalana kadar ve yenisi eve girene kadar her işle ilgileniyor. Ne demeli, takdir etmek lazım ama yine de olayın hukuki cephesini bir meslektaşımla halletmek şarttır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder