Tamer Heper Parasız olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Parasız olmaz

Haberin Devamı

2011 yılında bir bankadan tüketici kredisi kullandım. Halen de geri ödemelerini muntazam yapıyorum. Ancak son günlerde faizlerde düşme var. Bu bana yansır mı? Faizin indirilmesini isteyebilir miyim? M.S.

Son günlerde faizlerin düştüğü bir gerçek. Bu gibi durumlarda bankalara olan borçların da faizinin düşürülmesi lazım. Bunun için yeniden yapılandırma talebinde bulunmak mümkün. Bankanıza başvurun ve yeniden yapılandırma talep edin. Ancak biliyorsunuz, ben de son günlerde yazıyorum, gazetelerde de haber oluyor, bankaların haksız aldığı paralar konusu. Yapılandırma talep ettiğinizde banka sizden yeniden yapılandırma parası alıyor, bunu biliyor musunuz? Peki kaç para alır?

[[HAFTAYA]]

İşte bunu bilmek mümkün değil. Çünkü bu konu o bankanın insafına kalmış. Dilediği kadar parayı kesiveriyor. Sadece bu konuda değil, sair konulardaki haksız kesintilerin de bir ölçüsü yok. Bankanın iki dudağının arasında. Akla gelebilecek her şeyden para kesiliyor. İtiraz ettiğinizde ise ‘Bize de yukarıdan böyle söylendi yapabileceğim bir şey yok” deyip işin içinden çıkıveriyorlar. Üstelik bu hususu hiçbir güç değiştiremiyor, engelleyemiyor, bakanlık ve hatta hükümet bile. Bilin ki bunlar haksız alınan paradır. Haksız alınan para vatandaşa eza, cefadır, engellenmesi lazım. Dava açarsanız kazanıyorsunuz. İyi ama hayatımız her gün mahkemede mi geçecek? Gözönünde haksız bir uygulama varsa bu kadar da yaygın ise bunu idari yönden nasıl olur da engelleyemeyiz? Vatandaşa mahkemenin yolunu gösteririz? Üstelik mahkemelerin dosya sayısı alıp başını gitmişken. Özellikle tüketici mahkemelerinin kalemine girdiğimde ortalıkta duran dosyalardan ürküyorum. Bu kadar işin altından nasıl kalkıyorlar şaşıyorum. Üstelik gördüğüm dosyalar mahkemeye başvurma kahramanlığını gösterenlerin dosyası. Ya sessiz sedasız soyulanlar? Sonuç bu işin bir çözümü mutlaka bulunmalı. Vatandaş bile bile soyuluyor ise burada idarenin de kusurunun bulunduğu unutulmamalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder