Tamer Heper Planlar değişmiştir
HABERİ PAYLAŞ

Planlar değişmiştir

Haberin Devamı

Oturduğum bina 67 yıllık. Her katta üç daire var ben en üst katta oturuyorum ve en üst kat tek daire. Ancak tapumda özel depo olarak geçiyor. Bunu meskene nasıl çevirebilirim? ● Y.Y.

Binanız oldukça eski. Öncelikle sizin binanız kabul edin ki yeniden yapılacak. Acaba bu halde aynı yükseklik verilecek mi? Yani bugün için imar planları ne diyor önce buna bakmak lazım.

Binanızın tamamının kaç katlı olduğunu yazmamışsınız, dolayısı ile yüksekliğini bilmiyorum. 67 yıl önce inşa edilirken o günün koşulu ile proje tasdik olundu. O günün koşullarını bilmiyoruz ama şimdiki planlarda bulunduğunuz yerde bina yüksekliği ne?

BELKİ DE KAYBINIZ OLACAK!

Bu konuya buradan niye girdim? Şunun için; binanızın oturduğunuz katını meskene çevirmek istiyorsunuz ya bunun için tadilat projesi yapacaksınız. Tadilat projesinin yapımı için de bütün bağımsız bölüm maliklerinin imzasını alacaksınız. Ondan sonra bunu ilgili belediyede tasdik ettireceksiniz.

Sizin bunu yaptırmanızdaki maksat bugün kentsel dönüşüme girdiğinde bu yerin alt katlar gibi belki üç meskene dönüşebilmesi. İşte bunun için de binanızın en üst katının mesken olmaya elverişli olması lazım. Sizin bunu sağlamanız için de imar planlarında binanızın yüksekliğinin ne olabileceğini bilmeniz lazım.

Deyin ki binanız yıkıldı yenisi yapılacak ve yine kabul edelim ki sizin binanız beş kat, imar planlarında bu yere üç kat izin veriliyor. O halde kazancınız değil kaybınız olacak. Bu nedenle önce binanızın imar durumunu öğrenin. Sonra yasal duruma göre davranırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder