Tamer Heper Seyahat anıları
HABERİ PAYLAŞ

Seyahat anıları

Sizlerden bayram izni alıp, yıllar sonra birkaç gün uzak kaldığımda böyle bir tur attım. Önce Gelibolu. Gelibolu Belediyesi’ne teşekkür etmekle işe başlayayım. Daha önce köşemde yazdığım bir husus yerine getirilmiş. Olay şu, Gelibolu’nun merkezinde bulunan Atatürk Heykeli gece karanlığında görülmez durumdaydı. Ben “ışıklandırılamaz mı? Diye sormuştum, gittiğimde gördüm ki ışıklandırılmış. Teşekkürüm bu yüzden. Oradan geçtim ver elini Bodrum. İşte burada endişe yer aldı. Turgutreis’in tam ortasında belediye binası ve arkasında açık otopark vardı, bunlar yıkılmış koca bir alanın etrafı çevrilmiş, AVM yapılacak!!!

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İstanbul gibi bir şehirde AVM lere isyan varken, Bodrum gibi turistik ve sıcak iklimde kapalı alan AVM’yi kim ne yapsın? Sıcak iklimde millet açık hava, bol esintili oturacağı, hava alacağı mekanlar istiyor. Kapalı AVM’ler değil. Bu alan otopark olarak önemli bir ihtiyacı karşılarken, AVM’nin altının otopark olacağı belirtilmiş. Bodrum’da marinalar vardır. Bunlar aynı zamanda açık havada alışveriş merkezi görevini yapar. Kapalı alanlara hiç kimse gitmez. Zaten Bodrum gibi tatil yörelerine gidenler, kapalı havalı yerlerden kaçıp gelmiş kimselerdir. Bu insanları yine kapalı alana sokmak nasıl bir fikirdir ben çözemedim. Bu boşalan alan ağaçlandırılıp nefes alınacak ve gelen yerli yabancı turistleri çekecek bir ortama dönüştürüleceği yerde, bıkıp usandığımız AVM’ye dönüştürülmesindeki zihniyeti çözemedim. İstenilen şey Bodrum’un bu bölümünün de yazlık olmaktan çıkarılıp şehirleştirmek ise bu program başarılıdır.

★ ★ ★ ★ ★

Bir de yine Turgutreis’ten başlayıp Akyarlar istikametine devam eden bir yaya ve bisiklet yolu yapılmış ki sanırsınız TIR yolu. Pek çok yerde yaya yoluna veya bisiklet yoluna tanık oldum, gereğine de inanırım, medeni bir çalışmadır ama araç trafiğini bu kadar zora sokacak biçimde bu kadar genişine ilk defa rastlıyorum. Henüz tam olarak dönüş yoluna girmedim, yeni izlenimlerimi aktarırım, sonuç olarak HOŞBULDUK

Sıradaki haber yükleniyor...
holder