Tamer Heper Şirket sahibisiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Şirket sahibisiniz!

Haberin Devamı

2013’te işe girdim. Bir müddet sonra patronum benim adıma şirket kuracağını söyledi. Bana ev ve araba alacaklarını söylediler ben de kabul ettim. Sonra bu şirketin bazı hisselerini bir başkasına devrettiler ve KDV alacağı var diyerek bana iki tane birer milyon liralık senet imzalattılar. Fakat 2016’da bir tartışma sonucu beni işten çıkardılar. Çalıştığım süreler için tazminat vermedikleri gibi iki buçuk bin lira verirsem çıkışımı vereceklerini söylüyorlar. Benim haklarım nedir? ● U.A.

Bazı olaylar var ki anlamak mümkün değil. İşte okuyucularıma bir örnek. Şimdi ben okuyucuma nasıl bir kurtuluş yolu anlatayım ki? Birincisi; kim kime şirket bağışlar ve bu yetmezmiş gibi bir araba ve bir daire verir? Bu arabalar ve daireler öyle sokakta dağıtılan bir şey mi?

Sonra bu kadar verimli bir iş yapılıyor ise bu işi teklif eden patron niye kendisi bu ballı kazancı tepip size kıyak yapıyor? Bitmedi, KDV alacağı için bir işyerinin iki milyon liralık bono imzalamasının manası ne?

HİÇBİR HAKKINIZ YOK

Ben sonuç olarak açık söyleyeyim siz aldatılmışsınız. Bunun başka izahı yok. Aldatılmışlığınızın bir başka cephesi de şu: “İşten ayrıldım haklarım ne?” diyorsunuz. Görünürde sizin herhangi bir hakkınız yok. Siz pozisyonunuz itibarıyla işçi değil, patronsunuz.

Patronun kıdem, ihbar vs. tazminat hakkı yoktur. Patron hissesini devrettiğinde ceketini alır gider. Tersine patronun çalışanlara ödemesi gereken tazminat borcu vardır. Son bir konu, sizden iki buçuk bin lira daha isteniyor, bu ikibuçuk bin lira nasıl bir birim, anlamadım, siz kimlerle çalışıyorsunuz? Kimlere muhatapsınız? Orada neler oluyor? Anlamaktan aciz kaldım.

Sözünü ettiğiniz rakamlar iki milyon, iki buçuk milyon, bonolar, KDV’ler. Nedir bunlar, hiç bir bilene sordunuz mu? Yoksa mali müşavirler veya hukuk danışmanları gereksiz mi? Netice olarak siz büyük çapta kandırılmışsınız. Acilen bir meslektaşımın yardımını alın.

Büyük ihtimalle bazı tezgahlar hazırlanıyor. Bari bundan sonrası için kandırılmayın derim. Diğer okuyucularım için de bu bir örnek teşkil etsin. Bilene danışmadan iş yapmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder