Tamer Heper Siz de ölçüm yapın
HABERİ PAYLAŞ

Siz de ölçüm yapın

Ortağı olduğum kooperatif, müstakil villalarımızı 1990’da teslim etti. Ben de kendi villamı, önündeki bahçesi ile birlikte 24 yıldır sorunsuz kullanmaktayım. Bu sene öndeki komşum kadastrodan memurlar getirdi ve villasının arsasının sınırını tespit ettirdi. Bu tespitle benim arsamın büyük bir bölümü onun bahçesine katıldı. Bu durumda ben ne yapabilirim? * Ü.T.

[[HAFTAYA]]

Kadastro tespitine göre siz bir başkasının arsasını kullanıyorsanız buna karşı yapabileceğiniz hukuki bir girişim yok. Zira bu konuyu hukuki bir girişim haline getirirseniz mahkeme de yine kadastro memurlarına başvuracak ve onlara ölçüm yaptıracak. Ancak benim size önerim iki yönden olabilir: Birincisi; artık kadastro memurluğu da özelleştirildi. Şimdi bu konuda çalışan özel bürolar var, siz de bunlardan birine başvurup önceki ölçümün doğru olup olmadığının sağlamasını yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İkincisi; anlattığınızdan, villaların sınırlarının kaydığı gibi bir izlenim edindim. Bu yan yana parsellerde çok görülen bir durum. Hele hele inşaatları bir kooperatifin yapmış olması durumunda kooperatif, sınırları kendiliğinden, herhangi bir kimsenin müdahalesi olmadan çizdiği için parsellerde kaymaya neden olur. Bunun için sizin bahçeniz ön tarafta komşuya doğru kaydırılmış ise sizin parselinize de aksi istikametteki bir villa dahil olmuştur.

Yani sizin bahçenize de bir başkası tarafından müdahale vardır. İşte temin edeceğiniz kadastro ölçüm görevlisine tüm parselinizin sınırlarını tespit ettirin.

Bu tespitin de sonuçlarına katlanacaksınız zira sorumlu aramak için çok zaman geçmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder