Tamer Heper Siz ortak değilsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Siz ortak değilsiniz

Haberin Devamı

2013’te kat irtifak tapusu ile vatandaştan daire satın aldım. Vatandaş kooperatif üyesiymiş ve bana “Satış tarihine kadar kooperatife borcu yoktur” diye bir yazı aldı. Kooperatife karşı bu durumda benim sorumluluğum nedir? Kooperatiften çıkma diye bir şey var mıdır? G.Y.

Aslında size yardımcı olmamam lazım. Sebebi şu: Bu konuya benzer olaylara zaman zaman yanıt verdim, demek ki benim köşemi devamlı takip etmiyorsunuz. Ben köşemi devamlı takip etmeyenlere yanıt vermiyorum. Zaten aklıma taktım bundan sonra periyodik olarak test yapacağım, testte kazananlara yanıt vereceğim, kazanamayanlara yanıt yok.

[[HAFTAYA]]

Anladınız tabii şakaydı, arada bir de böyle soğuk şakalar yapıyorum alışın artık! Yanıtıma tersten başlayayım. Kooperatife borçlanmak için kooperatif ortağı olmak şart. Kooperatif ortağı olmak için de kooperatiften talepte bulunmak ve yönetim kurulunun da talebi kabul etmesi lazım. Bir kooperatif ortağından kat irtifak tapusu ile daire almak demek kooperatife ortak olmak demek değil. Bağımsız bölümlerin tapusu çıktıktan sonra bunlar tapuda el değiştirebilir, yeni malikin de kooperatife ortak olma mecburiyeti olmadığı gibi size dairesini satanın da kooperatiften istifa etti anlamını taşımaz. Bu nedenle siz kooperatif ortağı değilsiniz ve sizin kooperatife borçlanmanız söz konusu değildir. Sizi endişelendiren ve aklınızda kalan, tapular çıkmadan, kooperatifçe tahsis yapılan dairelerin el değiştirme sistemidir ki burada daire satışı değil ortaklığın el değiştirmesi söz konusudur. Bu halde satıcı kooperatif ortaklığından çıkar, satın alan kooperatif ortağı olur. Sizinki böyle değil. Siz kooperatif ortağı olmadan dairenin sahibi oldunuz ve sizin borçlarınız ancak site ortak giderleri veya site aidatıdır. Bu borç da kooperatife değil, site yönetim kurulunadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder