Tamer Heper Sorun eğitimsizlik
HABERİ PAYLAŞ

Sorun eğitimsizlik

Babam iki kişiyle evliydi. Birinci evlilik resmi, ikincisi imam. Babam öldü, ardından resmi nikahlı hanımı öldü ama imam nikahlı hanımına resmi nikahlı eşinin hüviyetini verip resmini yapıştırmışlar. Bununla babamın emeklilikten doğan haklarını aldı. Ama sonra olay öğrenildi. Şimdi SGK ödediği parayı geri istiyor. İkinci hanımın hiçbir kanuni hakkı yokmuş. Bundan kurtuluş var mı? D.F

Diyorum ki sonradan pişman olacaksan, önceden tedbirini alacaksın. Artık herkes biliyor ki resmi nikahı olmayan eşin evlilikten doğan hakları yoktur. Artık herkes biliyor ki evlilik tek eşlidir. Buna rağmen neye güvenerek iki veya daha çok evlilik yapılır bilinmez. Sosyal şartlar bunu gerektiriyor derseniz, şimdi bu mağduriyeti sosyal şartlar giderecek mi diye sorarım?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şimdi bu hanımdan Sosyal Güvenlik Kurumu ödediği parayı istiyor, üstelik buna faiz de bindirecek. Bu kaçınılmaz. Ancak iş bununla kalsa iyi, bir de işin içine sahtecilik girmiş. Nüfus kağıtlarındaki resimler değiştirilip resmi mercilere ibraz edilip kullanılmış yani önemli bir suç işlenmiş. Bu da arkadan gelince işler daha karışacak. Size “şunu yapın kurtulursunuz” diyemeyeceğim, durum karışık ancak diğer okuyucularıma hiç olmazsa şunu söyleyeyim, sizler bari bu yanlışları yapmayın, sizi yanlış yönlendirecek kimselerin de sözlerine kanmayın. Sözümü şöyle bitireyim, her şeyin başı eğitim, eğitimsizliğimizin cezasını çekiyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder