Tamer Heper Sözleşmeyle bağlısınız
HABERİ PAYLAŞ

Sözleşmeyle bağlısınız

Haberin Devamı

Benim bir binanın zemin katında bir daire ve bir dükkanım var. Binayı müteahhide verdik, yeni bina yapılıyor. Benim dairem zeminde olduğu için üst katlardan biraz daha küçük. Ben her iki yerime karşılık üst kattan bir daire istiyorum. Bu güne kadar müteahhitten olumlu bir yanıt alamadığım gibi diğer kat malikleri de buna karşı çıkıyor. Müteahhit her bağımsız bölüm için aylık 1500 TL verecekti, bana bir tek 1500 TL veriyor, oysa iki yerim var. Bugüne kadar istemedim. Şimdi ben üst katta bir daireyi nasıl alırım, ikinci 1500 TL’yi talep edebilir miyim? R.G.

Binanızı müteahhide verdiniz, müteahhide verirken de kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptınız, bu sözleşmeye de müteahhide verilecek daireler ile daire sahiplerine verilecek olanları belirlediniz. İşte siz üst katta bir daire istiyor idiyseniz bu sözleşmede yer almalıydı. Yani siz talebinizi sözleşme öncesi ileri sürecektiniz. Sizi tatmin eden bir anlaşma olmadığı takdirde sözleşmeyi imzalamayacaktınız, bu halde de müteahhide binanın teslimi mümkün olmayacaktı. Doğrusu sizin iki tane bağımsız bölümünüz var, biri mesken biri dükkan.

[[HAFTAYA]]

Bu ikisini birleştirip, tek mesken talep edebilirdiniz. Görünen o ki artık sözleşmeler imzalanmıştır ve talebinizin yasal dayanağı kalmamıştır. Size verilecek yer sözleşmede belirlenmiş olması lazım, konunun tartışılacak hali kalmamış. Ancak sözleşmede her bağımsız bölüm için aylık 1500 TL ödeneceği hüküm altına alınmış. Sizin ise iki bağımsız bölümünüz var. Dolayısı ile her bağımsız bölüm cümlesi işyerini de kapsar. Yani dükkan için de aylık 1500 TL talep hakkınız bulunuyor. Bugüne kadar almamış olmanız vazgeçtiğiniz anlamına gelmez. Ödenmeyen ayların toplamını şimdi isteyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder