Tamer Heper Taksim'e yazık oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Taksim'e yazık oluyor

Haberin Devamı

Taksim şehrin merkezi, önemli bir meydan ama bugüne kadar yeterince yararlanılabildi mi? Kocaman bir hayır. Son yıllarda meydanda koca koca otobüslerin son durak olarak yerleşip kapladığı alan ile yaydığı duman ile kontrolsüz trafiği ile adeta meydan katledildi. Şimdi yol yapımı nedeni ile de tam bir kaos ortamı oldu.

[[HAFTAYA]]

Tüm şehri iki günde etkiledi. Bu meydan yakınında işyeri bulunan biri olarak aklım hep Taksim Meydanı ile Taksim gezisinin birleştirilmesindeydi. Taksim Meydanı ile Taksim gezisi arasında merdivenler vardır, bu merdivenler iki alanın irtibatını keser. Bir de arada alçak da olsa duvarlar vardır. Bir gün bunların kaldırılacağını, merdivenlerin bulunduğu yerin eğimli bir yeşil alan yapılacağını ve meydanla gezinin bir bütün oluşturacağını hayal ederken şimdi gaziye bir topçu kışlası yapılacağı sevdası ortaya atıldı.

Bir zamanlar varmış, o zamanlarda bir de futbol sahası varmış. Ancak o zamanlar bu yerler neredeyse şehir dışı, nüfustan ve trafikten yoksun. Peki şimdi şartlar aynı mı? Şartların değişmediğini iddia ediyorsak bir de futbol sahası yapalım. Hayır o günler geçti bu günlere bakalım, telafisi imkansız zarar doğuracak hayallerden vazgeçelim. Bu şehirde doğmuş ömrünü bu şehirde geçirmiş ve hatta Taksim Meydanı’nda yerleşmiş biri olarak bunu söylemeye hakkım var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder