Tamer Heper Tanık ne işe yarayacak?
HABERİ PAYLAŞ

Tanık ne işe yarayacak?

Haberin Devamı

Babannemin üzerine kayıtlı iki katlı bir evi iki tanık huzurunda aldım, para da ödemedim. Şimdi bu durum ileride problem yaratır mı? C.B.

Okuyucumun postasında sorusu yarım kalmış, muhtemelen sonucu ne olur diye soracaktı, bunu da ben tamamladım. Sonucu, ortalıkta mahfuz hisseli mirasçı bulunmasına bağlı. Şayet mahfuz hisseli mirasçı yoksa problem de yok. Şayet varsa ve para ödenmeden yapılmış bir devir varsa (ki var) babannenizin ölümünden sonra da problem olabilir. Bu durumda mahfuz hisseli mirasçılar devrin şekline göre ya tenkis talep ederek mahfuz hisselerini talep eder veya satışın iptali ile miras paylarının kendi adlarına tescilini isterler. Bu işlemde iki tanık yer almış.

[[HAFTAYA]]

Bunların ne düşünce ile oraya getirildiğini pek anlamadım ama anlamanın da pratikte yararı yok. Çünkü bunların tanık olmasının sizin olayda bir yararı yok. Neticeten mahfuz hisseli mirasçı varsa problem de var demektir.

Patron tecrübeli

Bir işyerine şoför olarak girdim ama bana bahçe bakımından ev işlerine yardıma kadar her şeyi yaptırdılar. Bir gün evin hizmetçisi çocuğun çantasını kapıda unutmuş, suç benim üzerime kaldı ve hem evin hanımından hem de patrondan çok şiddetli azar işittim. Bu yetmiyormuş gibi bir de iki çalışan getirtilip onların imzası ile zabıt tutuldu. Ben de hırsızlık mı yaptım ki zabıt tutuyorsunuz dedim ama dinletemedim. Bu durumda ne yapabilirim? H.K.


Bazı hallerde kullanılan bir tabir vardır: ‘Zeytinyağı gibi üste çıkmak.’ Sizinki bu durum. Bunu benimsediği için de patron diye tarif ettiğiniz kişi üste çıkmak için iki tane çalışanını tanık olarak salmış. Zabıt tutmanın nedeni de elbette hırsızlık değil, işinize hanımının arzusu doğrultusunda son verecek ve size tazminat falan ödemeyecek. Tutanak bunun için. Emin olun ki tutanakta, “İşçim bana karşı geldi, küfür etti, bağırdı çağırdı, kötü davranış sergiledi, işte buna tanık olan iki şahit de bu tutanağı imzaladı” anlamına cümleler var. Buna karşı siz ne yapabilirsiniz? Siz de bunların doğru olmadığını ancak tanık beyanları ile ispatlayabilirsiniz ama… İşte burada riskli durumunuz ortaya çıkıyor. Risk şurada, bu duruma tanık olan ve doğruyu bilen çalışan olsa da acaba patronla ters düşme bahasına, işinden gücünden olma bahasına gelip patron aleyhine doğruyu söyler mi? Nitekim olayı görmediği halde tutanağa imza atan iki kişi hemen bulunmadı mı? Bulundu, demek ki sizin için, patron aleyhine tanıklık yapacak kimseyi bulmakta zorluk çekeceksiniz ama bu sözlerim, aramaktan vazgeçin anlamını taşımasın bakarsınız yürekli kişiler de vardır ve doğruyu söylerler, tanık bulmaya bakın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder