Tamer Heper Tapuda yanlışlık yok
HABERİ PAYLAŞ

Tapuda yanlışlık yok

Bundan iki yıl önce babamdan kalan dairedeki hissemi ağabeyime satmıştım. Ancak şimdi pişman oldum ve geri almak istiyorum. Tapuda, bunun mümkün olmadığını söylediler. Bunun hukuki bir yolu yok mu? ● M.K. Doğrusu okuyucumun sorusu az karşılaşacağım sorulardan biri. Zira bir malın satışı yani mülkiyetinin devri için iki kişinin yani alıcı ile satıcının iradesinin birleşmiş olması lazım. Yani malın sahibinin malı satmaya, alıcının da almaya rıza göstermiş olması lazım. Bir kimsenin tek başına “Senin malını aldım” demesiyle alım satım olmaz.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucum elbette bunu biliyor da onun aklını karıştıran daha önce bu hissenin kendisine ait olması. Belki bu konuda özel bir durum vardır diye düşünüyor. Ancak bu konuda dahi özel bir durum yok. Satış işlemi tamamlandıktan sonra mal artık satın alanındır. Zorla geri alınması mümkün değildir.

★ ★ ★ ★ ★

Böyle bir soruda aklıma gelen bir noktayı da hatırlatmak isterim. Şayet satış işlemi hata, hile veya korkutma yolu ile yapılmış olsaydı yani kardeşi okuyucumu kandırarak veya korkutarak bu hisseyi elinden almış olsaydı bu halde bir yol vardı. Bu durumu ispat etmek kaydı ile mahkemeye başvurup tapu iptal ve tescil davası açabilirdi. Şayet olayda böyle bir şey varsa ve okuyucum bunu ispatlayabiliyorsa dava açarak hisseyi geri alması mümkün ama iki yıl önce olmuş bir olay için bugün hilenin veya tehdidin varlığını ispat biraz zor.

★ ★ ★ ★ ★

Netice itibarıyla tapu müdürlüğünün yanlış bir iş yaptığını söyleyemem. Devredilen hissenin geri alınması bu safhada ancak kardeşi ikna yolu ile olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder