Tamer Heper Tasdikli proje uygulanır
HABERİ PAYLAŞ

Tasdikli proje uygulanır

Binamızdaki ortak yerlere müdahale nedeni ile aleyhime dava açıldı. Dosya bilirkişiye gitti. Gelen belgelere göre bilirkişi rapor verdi. Bizim binada bir inşa nedeni ile yapılan proje var bir de tüm kat maliklerinin 2981 imar affı nedeni ile imzaladığı tadilat projesi var. Bizim binada iskan bu tadilat projesine göre alındı ve yine buna göre kat mülkiyetine geçildi. Ancak bilirkişi “Bu proje tapuya sunulmadı” diyerek ilk projeyi esas aldı. Hangi proje esas alınmalı. ● M.G.

Bir binada en son uygulanan tasdikli proje hangisi ise bu proje uygulanır. Doğrusu budur ancak burada gelen belgeler arasında bir eksiklik olduğu kanaatindeyim. Zira diyorsunuz ki imar affı nedeni ile hazırlanan tasdikli projeye göre iskan izni alındı ve kat mülkiyetine geçildi. İskan izni ilgili belediyeden alınır. Dolayısı ile belediye bu projeyi kabul etmiş, iyi ama kat mülkiyetine tescil tapu dairesinde yapılır. Eldeki son tasdikli proje tapuya sunulmuştur ki buna göre bağımsız bölümler oluşturulmuş.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Yani sizin sonraki tasdikli projenizin tapuya ibraz edilmiş olması gerekir. Buna göre de tapuda işlem yapılmış. Bu proje tapuya sunulmadan, eski projenize göre de kat mülkiyeti kurulmadığına göre bu işte bir eksiklik var. Bu eksiklik de tapudaki sonraki projenin dava dosyasına girmemiş olmasından kaynaklanıyor.

Peki ne yapılabilir? Önce tapudan, sonradan tasdik olunan projenin istenilmesi, bu temin edilmez ise belediye imar müdürlüğünden kat mülkiyeti kurulmasına esas olan projenin istenilerek eksikliğin giderilmesi gerekir. Sonra bu projeye göre bir ek rapor alınması mümkün olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder