Tamer Heper Tek başına yapılmadı
HABERİ PAYLAŞ

Tek başına yapılmadı

Annemizin ölümünden sonra babamız malvarlığını biz evlatlarına eşit olarak paylaştırmak istedi. Bu amaçla erkek kardeşimize vekaletname verdik ama tapuda işlem yaparken malların büyük kısmını kendi adına yapmış. Biz bunu görmemize rağmen ses çıkarmadık. Ancak babamızın hastalığı da dahil, bu kardeşimiz babamızla hiç ilgilenmedi. Bu durumda biz üzerine aldığı malları geri alabilir miyiz? ● F.E.

Okuyucum olayın vekaleten yerine getirilmiş bir olay olduğunu anlatıyor. Vekaleten yapılan ne? Kardeşler, bir kardeşe vekalet vermiş, bu kardeş de tapuya gidip malları üzerine tescil ettirmiş. Peki bunu tek başına mı yaptı? Olmaz, bahse konu kardeş tapuda malları kabul eden, malları veren kim? Bu da baba. Yani kardeşin bu işlemleri tek başına yapması hukuken mümkün değil. Baba ile birlikte yaptılar. Baba dileğini tapuda beyan etti, kardeş de hem kendi adına şahsen, hem de sizler adına vekaletin bu devri kabul etti. Yani burada babanın beyanı önemli.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Soru içinde babanın sağlık durumu hakkında bilgi yok. Şayet baba halen hayatta ise bu işlem hakkında yapılabilecek bir işlem yok. Baba vefat etmişse, bu durumda tapuda yapılan işleme bakılacak. Şayet yapılan bir bağış ise okuyucum ve vekalet veren diğer kardeşi, mahfuz hisselerine tecavüz var ise mahfuz hisselerini talep edebilecek. Anlatıma bakılırsa bu tapudaki devir işlemi bir bağış şeklinde olmuştur ki bu halde mahfuz hissenin kendileri adına tescilini istemek mümkün olacaktır ama baba hayatta iken olmaz. Bunun dışında bir başka nokta göremiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder