Tamer Heper Terk boşanma nedenidir
HABERİ PAYLAŞ

Terk boşanma nedenidir

Ben evlendim, kocam çıktı gitti gidiş o gidiş. O gün bugün ortada yok. Şimdi boşanmak istesem davayı o mu açmalı ben mi? B.B.

Anlaşılır gibi değil! İlk gün kaçıp gideceksen niye evlendin? Niye karşındaki insanın hislerini ve ümitlerini istismar ettin? Bu ne iştir? Böyle bir evliliğin artık kimseye yararı olmayacağı kesin. Boşanmak elbette doğru yol. Ancak bunun için eski tabirle geçimsizliği ileri sürmek şart değil. Terk nedeni ile boşanma yoluna gitmek daha yararlı. Bunun için mahkeme marifeti ile eşe davet kararı gönderilir. Buna uymaması durumunda ise boşanma talebi ile dava açılacak. Bu yolla boşanmak daha kolay. Bir meslektaşımla işbirliği yapın. Zira davetin ve sonraki beklemenin birtakım süreleri var.

Haberin Devamı

Çok kısa yolu var

Apartmanımızdaki kapıcının işine son verdik. Ancak kapıcı dairesini boşaltmıyor. Boşalt dediğimizde, mahkemeye verin mahkeme çıkartsın diyor. Bir de bunun için mahkemeyle mi uğraşacağız. Bunun kısa bir yolu yok mu? Z.B.

Daha kısa değil en kısa bir yolu var. Bir apartmanda görevlendirilen kapıcı, kaloriferci, bahçıvan bekçi gibi çalışanlar işlerine son vermekle bulundukları yeri boşaltmak zorundadırlar. Bunun için kendilerine on beş gün süre verilir. On beş günde bu yerlerin boşaltılmaması halinde bağlı bulunulan kaymakamlığa başvurulur. Kaymakamlık bir hafta içinde zabıtaca boşaltılmasına karar verir. İşte size en kısa şekilde sonuca ulaşacağınız yol. Bunun için dava açmanıza gerek yok.

Tapu alamazsınız

Bir hafta süreli devremülk satın aldım ama bana tapu verilmedi. Kalmaya gittiğimde hep endişeli gidiyorum. Buranın tapusunu almak için ne yapmalıyım? K.Y.

Öncelikle bir hususu açıklayayım. Bir haftalık devremülk olmaz. Devremülk en az on beş gün olur. Devremülk sahibi olmanın tek yolu da tapusunu almaktır. Zira tapu alınmadan malik olunmaz. Ancak sizinki devremülk değil. Bir haftalık tatil hakkı tanıyan devre tatildir. Devre tatilin ise tapusu olmaz. Çünkü devre tatil hakkının statüsü farklıdır. Zaten devre tatil konusunda çok geniş bir mevzuat yoktur. Devre tatil, tüketici hakları ile ilgili kanunda geçmektedir. Oysa devremülk, Kat Mülkiyeti Mevzuatı içinde düzenlenmiştir. Yani sizin tapunuz olmayacak, yeter ki devre tatil hakkınızı kullanmaya devam edin. Bu bir sözleşme ile olur tapu ile olmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder