Tamer Heper Trafikten kaydı sildirin
HABERİ PAYLAŞ

Trafikten kaydı sildirin

Haberin Devamı

Banka kredisi ile bir araç aldık, ancak araç satın alındıktan 13 ay sonra evin önünde kimliği belirsiz kişilerce yakıldı. Fakat biz hala aracın kredi borcunu ödemeye devam ediyoruz. Aracın kaskosu bir yılın sonunda bittiği için kaskodan yararlanamadık, ama banka her yıl sigortasını devam ettiriyor ve sigorta bedelini de bizim hesabımıza yazıyor. Bu durumda nasıl bir işlemle bu borçtan kurtuluruz? A. E.

Çok sıkıntılı bir durum. Size şöyle bir açıklama yapayım. Bir aracın tek tip sigortası yoktur. Bir tanesi yasalarla mecburi kılınmış olan mali mesuliyet sigortasıdır. Her araç sahibi yasal olarak bunu yaptırmak zorundadır. Bu sigorta, sigortalı aracın bir gün bir başka araca zarar vermesi halinde, karşı aracın hasarını karşılamak amacı ile yapılır. Belli limitler dahilinde karşı aracın hasarı sigorta tarafından karşılanır.

[[HAFTAYA]]

Bir başka sigorta ise kasko dediğimiz sigortadır ki sigortalı araca vaki olacak hasarı karşılar. Bu sigorta mecburi değildir, isteğe bağlıdır. Sizin aracınızın alımı sırasında sanki kasko sigortası yaptırılmış gibi algıladım, ancak bir yıl geçmekle sigorta süresi dolmuş ve araç teminat dışı kalmış. Bu nedenle hasar bedeli alamamışsınız. Bu bir ihtimal. İkinci ihtimal bazı sigortalar halk hareketi veya terör olayını kapsam dışı bırakır. Bir ihtimal kaskonuz yenilenmiştir de ancak olayın kapsam dışı olduğu ileri sürülmüştür. Bu da bir ihtimaldir. Sigorta bedelinin tahsiline gelince. Bir aracın trafik kaydı silinmedikçe mecburi olan mali mesuliyet sigortasının yaptırılması gerekir. Bu nedenle aracın trafik kaydının silinme için ilgili birimlere müracaat gerekmektedir. Muhtemelen sizde bu kayıt silme işlemi yapılmamış. Bu hususları bir inceleyin boşuna sigorta pirimi ödemeyin. Kredi borcuna gelince, bankadan aldığınız kredi geri ödenecektir, aracın hasar görmesi ödememe gibi bir imkan tanımaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder