Tamer Heper Velayeti alabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Velayeti alabilirsiniz

Haberin Devamı

Eşim evi altı yıl önce terk etti. İki kere boşanma davası açtı, ben karşı çıktığım için mahkeme davayı reddetti. Kendisini bu süre içinde iki kere eve getirdim ama yine gitti. Öğrendim ki biri ile imam nikahlı yaşıyor. Hatta çocuğu olmuş. Yine dava açtı, bu defa karşı çıkmadım. Ancak 18 yaşından küçük kızımın velayetini istemiş ben de velayetin babaya yani bana verilmesini talep ettim. Velayet bana verilir mi? ● F.A.

Boşanma için bazı nedenlerin olmalı. Mahkeme ya bu nedenlerin veya tarafların karşılıklı boşanma isteği olup olmadığına bakar. Eş altı yıl önce evden ayrılmış, sonra gitmiş biri ile yaşamaya başlamış, bu da yetmedi ondan çocuk yapmış, şimdi yine boşanma davası açmış. Böyle bir durumda bu evlilikten hayır gelir mi? Bu eşten ne beklenir? Dolayısı ile boşanma talebini kabul etmek yanlış değil. Bu tamam ama bu davaya karşı siz de mukabil dava açarak boşanma talebinde bulunabilirdiniz. Sizin durumunuzdaki eşlerin manevi tazminat talep hakları da vardır.

ÇOCUĞUN MENFAATİ ÖNEMLİ

Geleyim 18 yaşından küçük evladın velayetine. Çocuğun velayetinde hakimin bakacağı husus, çocuğun menfaatidir. Çocuk çok küçük ise çoğunlukla velayet anneye verilir. Zira küçük çocuk anne bakımına muhtaçtır. Ancak sizin çocuğunuz büyük, mutlaka anne bakımı söz konusu değil. Şimdi çocuğun psikolojisi söz konusu. Böyle bir aile tablosunda, çocuğun, resmi nikahı olmayan biri ile yaşayan ve hatta ondan çocuk sahibi olan bir anne ile yaşaması doğru mudur. Hakim buna karar verecek. Anlattığınız durumda ibre sizden yana. Velayetin size verilmesinde engel görünmüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder