Tamer Heper Vergi borcu var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Vergi borcu var mı?

Vefat eden babamdan kalan ev için 1990'dan beri belediyeye Emlak Vergisi’ni ödüyoruz. Bu yılın vergisini ödemeye gittiğimde, 2016'da ölen annem için de yeniden vergi tahakkuk ettirildiğini söylediler. İtiraz etmek istediğimi belirtince, buna dair itirazın olamayacağını bildirdiler. Bir iş için iki vergi hukuki mi? l Y.Ö.

***

Okuyucumun vergi konusundaki mantığı doğru, bu tamam ama acaba okuyucumdan talep edilen vergi mükerrer Emlak Vergisi mi? Sorulması gereken, okuyucum kendi payına düşen kısım için vergilerini ödedi de annesi hayatta iken onun hissesine düşen vergiler ödenmedi mi?

Haberin Devamı

Yoksa annesinin vefatı ile doğan Veraset Vergisi tahakkuk etti de kendisine bu husus mu bildirildi. İtirazın yararı olmayacağı beyanı sanki annelerinin ölümü ile doğan bir Veraset Vergisi olduğu izlenimini veriyor. Doğrusu okuyucuma bu kadar bilgi ile borç olarak bekleyen bu verginin ne olduğunu net olarak söyleme imkanım yok.

***

Ancak ilgili belediyeye dilekçe ile başvurup, söz konusu vergi borcunun nereden kaynaklandığını ve ödenmesi gereken miktarın ne olduğunu sormasında yarar vardır. Emlak Vergisi borç listesi kendisine çıkarılacaktır. Bu halde de kendi ödediğini söylediği taksitlerle çakışıyor ise ödeme makbuzları ile bunu belgeleyecektir veya kendisi veraset vergi dairesine yönlendirilecektir.

O zaman da annesinden gelen mirasa ait bir Veraset Vergisi borcu olduğu ortaya çıkacaktır. Bu yaklaşım sonucu okuyucumdan aynı vergi iki defa mı isteniliyor yoksa ödemede gecikilen bir başka vergi mi var öğrenilebilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder