Tamer Heper Yanlış yanlış üstüne
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış yanlış üstüne

Haberin Devamı

Nisan 2014’te yargılandığım ceza mahkemesinde 7 yıl 2 ay hapis cezası aldım. Bana yedi gün içinde temyiz edebilirsin dediler ben de yedi gün içinde temyiz edeceğimi ama gerekçelerini, kararı aldıktan sonra açıklayacağımı bildirdim. Ama bugüne kadar gerekçeli karar gelmedi. Mahkeme kalemine gittim “Savunmanı ver biz Yargıtay’a göndeririz” dediler. Ben ne yapmalıyım? N. K.

Okuyucumun olayı önemli olduğu için kendisine biraz kıyak yaptım ve yanıtını öne aldım. Adliyelerde olmaması gereken pek çok olayla karşılaşabiliyorsunuz ama böylesi az görülür. Bir ceza mahkemesi kararı bir yıldan uzun sürede yazılmaz mı? Bu anlaşılması güç birinci hadise. Anlaşılması güç ikinci hadise şu: Böyle önemli bir davada, bir insana yedi seneyi aşkın hapis cezası verilen bir olayda “Gerekçeli kararı boşver, sen iki satır yaz biz Yargıtay’a gönderelim” denilebilir mi? Bir insan mahkum olma gerekçelerini bilmeden nasıl savunma yazabilir?

[[HAFTAYA]]

Acaba bu sözü söyleyen kalem personeli kaç günlük çalışan ki yaptığı işin önemini benimsememiş? Yine anlaşılması mümkün olmayan bir başka husus; vatandaş gerekçesini bilmeden savunmasını yazdı diyelim (olmaz ya) peki gerekçeli karar dosyada olmadan bu hali ile dosya Yargıtay’a nasıl gidecek? Şimdi geliyorum hiç ama hiç anlamadığım başka bir hususa. Şayet dosya Yargıtay’a gidecek kadar tekemmül etmiş ise yani içinde gerekçeli karar da var ise bu halde vatandaşa niye tebliğ olunmaz? Şimdi okuyucum bana bir soru sordu, ben ona tam dört soru soruyorum. Bizimkinde de bir terslik var ama ben normal, yasal prosedür içinde yürüyen işlere yanıt verebiliyorum, böyle anlaşılmazlarla dolu bir olayda ne diyeyim? Tam yedi yıl iki aylık bir mahkumiyet kararından söz ediyoruz. Benim tek önerim barodan talep ettiği bir meslektaşımı yanına alıp mahkeme kalemine öyle gitmesi. Bu tuhaflıkları bir de baro, meslektaşımın vasıtası ile görsün ve olaya bir hukukçu el atsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder