Tamer Heper Yine kooperatif
HABERİ PAYLAŞ

Yine kooperatif

Haberin Devamı

Senelerce yemeden içmeden kestik kooperatif aidatı ödedik. Neticede bir ev sahibi olduk. Ancak siteyi yöneten işletme kooperatifi borçlarımızı bile bildirmeden üç senelik gecikme tazminatı üst üste koyup dairenin bedeline yakın borç çıkarıyor. Bunun önüne nasıl geçeceğiz? Bize bir yol gösterin. A.B.

Okuyucularım şu işletme kooperatifinden ne kadar çekiyorlarsa ben de bir o kadar çekiyorum. Nereden çıktı şu işletme kooperatifi adeti bir bilsem, bu adeti çıkaranla bir hesabım olacak ama bir türlü bulamıyorum. İşin ilginci okuyucum mektubunun ekine benim işletme kooperatifleri ile ilgili yazımı da koymuş. Yani işletme kooperatifleri ile ilgili yeterli bilgiye sahip.

[[HAFTAYA]]

O halde ben, istenilen bu daire bedeline eşdeğer aidat borcu hakkında bilgi vereyim. Birincisi, sitede yönetim seçimle işe başlar. Seçimle işe başlamamış bir yönetimin aidat toplama gibi bir hakkı ve görevi yoktur. Yani sizin işletme kooperatifi üç yıldır görevde gibi oturuyor ise onun sizden aidat isteme gibi bir hakkı yok. Şayet yasal yollarla seçilmiş bir yönetici olsaydı dahi bu defa sizden gecikme tazminatı isteyemeyecekti. Zira gecikme tazminatı istenilebilmesi için birtakım şartların oluşması lazım. Birinci şart aidat toplanması için karar alınan toplantıda kat malikinin bulunmuş olması lazım. İkincisi toplantıda bulunmayan kat malikine toplantıda alınan kararların yazı ile bildirilmiş olması lazım. Siz ise toplantıdan ve alınan kararlardan habersiz olduğunuzu yazmışsınız. O halde aidat borcunuz olsa bile gecikme tazminatı borcunuz yok. Bu nedenle görüyorum ki sizin işletme kooperatifinizin yönetici olarak yaptığı hiçbir faaliyet yasal değil. O sadece kooperatifi ile ilgili karar alabilir. Sizin yapacağınız şayet icra takibine muhatap olursanız açıkladığım nedenlerle takibe itiraz etmektir. Site olarak da bundan kurtulmanın yolu dava açmak değil, kat maliklerini toplamak ve Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetiminizi kurmaktır. Tüm işletme kooperatifizedelere önerim budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder