Tamer Heper Zorla tapuya gidilmez
HABERİ PAYLAŞ

Zorla tapuya gidilmez

Haberin Devamı

Babam 1999 yılında öldü. Babamlar üç kardeşti, biz ise annem ve beş kardeş kaldık. Ben mirastan payımı istedim, kardeşlerimle annem talepte bulunmadı. İş mahkemeye yansıdı, avukatımızın bürosunda amcam bana 50 bin TL verdi ve gayrimenkullerin satılacağı konuşuldu. Ancak satılmadı. Şimdi amcam beni tapuya götürmek istiyor, ben gitmiyorum. Beni zorla götürebilirler mi? M.E.

Aile içinde bir miras ihtilafı olduğu anlaşılıyor ancak vefat eden babanızın malvarlığı yönünden, birinci derece mirasçılar olan siz evlatlar ve buna ilaveten anneniz varken, amcalarınızın işin içine neden girdiğini anlamadım. Girmeleri tamamen imkansız değil, belki bir vasiyetname vardı belki bir bağış vardı, belki bir ortaklık vardı.

[[HAFTAYA]]

Bunlar varsa ona göre yanıt vermem gerekirdi. Ancak bunların hiçbiri yoksa, amcaların da miras paylaşımında işi yok. Amcalar, babanızın kardeşi olmakla sizin aile tablonuzda mirasçı bile değillerdir. Dolayısı ile amcalarınızın olaydaki rolünün bilinmesi lazım. Ancak madem ki iş bir meslektaşıma yansıdı, madem ki amcanızla hukuki bir ilişki kuruldu ve bir de 50 bin TL alındı, artık hukuki irtibatı tartışmayalım. İyi ama bu defa da sizin tapuya neden gitmeniz gerektiği sorusunu soracağım. Ancak bir yanıt bulamayacağım, bunu da biliyorum o halde kısa yoldan gideyim.

Amcanıza bir gayrimenkul veya bir gayrimenkul hissesi devretmeniz gerekiyor ise ve bu parayı bunun için aldıysanız, ahlaken gitmeniz gerekir derim. Peki sizi zorla götürebilirler mi? Hayır böyle bir zor kullanma yok. Kimse sizi zorla götürüp işlem yaptıramaz. Şayet amcanızın hukuki açıdan haklı olduğu bir nokta varsa amcanız dava açar, mahkemeden tapu iptali ve tescil talep eder. Amcanıza gayrimenkulün devredilmesi kararını hakim verebilir. Bunun dışında size karşı zor kullanılacak bir sistem yoktur. Aldığınız 50 bin TL bir meslektaşımın bürosunda alındığı için kuvvetle tahmin ederim ki buna ait geçerli bir hukuki işlem de yapılmıştır ve amcanıza bir dava açma imkanı tanınmıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder