Tuğçe Özcan 8 adımda içsel motivasyon
HABERİ PAYLAŞ

8 adımda içsel motivasyon

Haberin Devamı

1. Kendinin en iyi versiyonu olabilirsin!

Olmuş bitmiş işler için kendini suçlamaktan ve boş yere pişmanlık yaşamaktan vazgeç. Unutma, hayat herkese ikinci bir şansı sunar. Enerjini olumsuza değil, doğru yere aktar. Sen istediğin herşeyi hayata geçirebilecek güçtesin. Kimseyle kendini kıyaslama, kendinin en iyi versiyonu olabilirsin. Küçük hedefler belirleyerek ilerle, hedefin ne olursa olsun olumsuz olanlara kulak tıka. Çalışmanın gücüne inan.

2. Oksijen Yaşamdır!

Baharın enerjisini hücrelerinde hisset, açık havada zaman geçir. Yorucu bir işin mi var, eve dönmeden mutlaka dışarıda biraz hava al. İmkanın varsa akşamları kısa bir yürüyüşe çık. Gün içinde güneşten D vitamini almak için kendine fırsatlar yarat. Sporunu salonda değil, açık alanda yapmaya gayret et. Hiç biri mümkün değil mi? O halde sabah 10 dakika daha erken kalkıp pencereden akan hayatı izle, temiz havayı ciğerlerine çek. Oksijen yaşamdır unutma.

3. Daha az telefon – Daha çok Hayat!

Sosyal medya gerçekten bütün zamanımızı esir almış durumda. Paylaşım yapmak ya da başkalarını takip etmek uğruna harcadığımız zaman hiç de azımsanacak gibi değil. Dışarıda şahane bir hayat var, şimdi telefonunla arandaki flörte biraz mesafe koy. Hayatın tadını çıkarmana engel olan detayların farkına var. Telefonuna ve başkalarına daha az, kendine daha çok zaman ayır. İç sesini duymayı kaybetme.

4. Müziğin Motivasyonunu Kullan!

Herkesin tarzı farklı olsa da, mutlaka hepimize hitap eden bir müzik var. Enerjiye, dinginliğe ya da gevşemeye ihtiyaç duyduğunda müziğin verdiği motivasyonu kullan. Hiç değilse duş alırken bile sevdiğin şarkıları açıp gününü biraz keyiflendirebilirsin. Kendine bahar için bir playlist oluştur. Karamsar şarkılara da çok takılma, unutma en çok ne dinlersen tüm gün zihnindeki fonda onu söyleyeceksin.

5. Gerçekten aç mısın?

Aşırı yeme isteği çoğunlukla hayatımızdaki bir eksikliği kapatmak için yaptığımız bir davranış biçimi. Duygusal krizler yaşadığımızda, gel-gitli ruh hallerinde, stresli ve mutsuzken aslında aç olmadığımız halde daha fazla yemek yiyoruz. Eğer gereksiz bir yeme alışkanlığın varsa, hayatındaki hangi eksikliği yemekle doldurduğunu düşün. Vakitsiz bir zamanda, gereksiz bir yemek yemek üzereysen “Gerçekten aç mıyım?” diye kendine sor.

6. İnsan Detoxu

Hayat uzun bir yol derler, aslında hiç de öyle uzun değil merak etmeyin. Bu yolun ne zaman biteceği hiç belli değil. Bu yüzden hergün çok değerli. Enerjinizi aşağıya çeken, sürekli yakınan, şikayetçi ve olumsuz insanlarla değerli vaktinizi daha ne kadar paylaşacaksınız? Telefon rehberinizde ve sosyal hesaplarınızda güzel bir bahar temizliği yaparak enerji vampirlerini hayatınızdan çıkarın. Gerçekten herkese katlanmak ve herşeye “evet” demek zorunda değilsiniz.

7. Daha fazla su!

Ben su içmeyi unutuyorum. Koca bir gün geçip de akşam eve gittiğimde o gün 1 bardak bile su içmediğimi hatırlamak bana hiç yabancı bir durum değil. Ama bahar yorgunluğunu yaşamamak için bol sıvı almak şart. Suyunuzun içine salatalık, taze nane ve limon dilimi atarak tadını zenginleştirmeyi deneyin. Bol su içmek sadece ödemlerinizi atmanıza yardımcı olmayacak aynı zamanda da tokluk hissi verecek. Kuru ciltleri, düşük enerjileri, mutusz böbrekleri, şişkin göbekleri kışta bırakın.

8. Ters giden şeylerin suçunu başkasına atma, krizleri fırsata çevirmeyi dene!

Hayatta her şey, her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Kötü bir durumla karşı karşıya kaldığımızda bunu deşmekten korkma. Sorunların üstüne gitmeyi de, üstesinden gelmeyi de bil. İnsanlara sesini yükselttiğinde gerçekten istediğini elde edebiliyor musun bir düşün. Hatalarından ders al, çünkü her kriz içinde eşsiz bir fırsatı barındırır. Kırılmaktan dökülmekten korkma, gelişmenin başka yolu yok. Suçu başkasına atmak kolaya kaçmaktır. Hiçbir olumsuzluğun enerjini kırmasına izin verme. Unutma ki sen hayallerini gerçeğe dönüştürecek güce sahipsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder