Tuğçe Özcan Estetik ameliyat olmadan önce bilmeniz gerekenler
HABERİ PAYLAŞ

Estetik ameliyat olmadan önce bilmeniz gerekenler

İlk defa bu yaz, insanların mevsim farkı gözetmeksizin estetik operasyon yaptırdığına şahit oluyorum. Her zaman söylüyorduk da yine de ön yargıları kıramıyorduk. Şimdi bakıyorum bir kesim sahil kenarında tatilde. Sesi çıkmayanlar ya iyileşmeyi ve yenilenmeyi bekliyor, ya da yoğun mesai trafiğinden paylaşım yapmaya zaman bulamıyor.

Özelikle ünlüler arasında yenilenmek için gündemin sahil kenarına odaklandığı şu zamanı tercih edenler inanın hiç de azımsanacak gibi değil. Sonbahar da kimler ışıldıyor, kimler gençleşmiş ve yılları geri almış göreceğiz.

Haberin Devamı

Şimdi herhangi bir konuda estetik operasyon düşünenler için mutlaka bilmeleri gereken detayları kaleme alıyor olacağım. Unutmayın, bunlar cilt bakımı gibi basit işlemler değil, enine boyuna düşünerek karar vermelisiniz.

Estetik ameliyat olmadan önce bilmeniz gerekenler

1- Mevsimlerden yaz olması estetik operasyon geçirmeniz için bir engel değildir. Hava şartlarının iyileşmenize pozitif ya da negatif bir katkısı olmaz. Eğer açık havada çalışmıyor ve ameliyattan hemen sonra güneşin altında zaman geçirmeyecekseniz yaz günleri de tüm operasyonlar yapılabilir. Klimalı ev ve ofisler, iyileşme döneminizde bir yandan da çalışma ve sosyal hayata hızlı dönüş için size avantaj olacaktır.

2- Her estetik operasyondan sonra dinlenmeniz ve güç toplamanız için bir iyileşme dönemine ihtiyacınız olacak. “Bugün ameliyat / yarın hayata kaldığın yerden devam et” tarzında bir yaklaşımı sorgulayın.

3- Ameliyatlarda neşterin değdiği her yerde mutlaka iz olacaktır. Ancak günümüzde başarılı cerrahların ortaya koyduğu operasyonlarda bu izler çok silik beyaz incecik bir hat şeklinde varla yok arası bir belirsizlikte iyileşir. Birçok ameliyattan sonra izleri “neredeyse” hastanın kendisi bile seçemez. Ancak yaralarınızın kötü iyileşme durumu da her zaman mevcuttur.

4- Genel anestezi işinin ehli bir ekip tarafından, uygun ortamlarda uygulandığında korkulacak bir şey değildir. Gece uyuyup, sabah uyanmaktan farksızdır.

5- Sigara içen hastaların her zaman için enfeksiyon riski daha yüksektir ve bu hastalar diğerlerine göre daha geç iyileşir.

Haberin Devamı

Estetik ameliyat olmadan önce bilmeniz gerekenler

6- Ameliyat öncesinde internette her yazanı okumanız size fayda sağlamaz, sadece kafa karıştırır. Sorularınızı mutlaka güvenilir bir hekime sormalısınız.

7- Ameliyat hakkında tüm komplikasyonları bilmeli ancak her zaman için pozitif olana odaklanmalısınız.

8- İyileşme dönemi için nazınızın geçtiği bir sevgili, bir kuzen, bir arkadaş emin olun size çok yardımcı olacak. Ancak bu kişiler eğer vesveseli, evhamlı, havadan nem kapacak türden negatif insanlarsa iyileşme süresince yalnız kalın daha iyi.

9- Estetik operasyondan hemen sonra güzel olmayacağınızı bilin. Şişlerinizin, ödemlerinizin geçmesi, yara yerlerinizin iyileşmesi için zamana ihtiyacınız olacak. Eğer bu iyileşmeyi göğüsleyecek sağlam bir psikolojiniz yoksa sakın ameliyat olmayın. Kendinize hayatı zindan etmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder