Tuğçe Özcan Estetik yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler
HABERİ PAYLAŞ

Estetik yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Haberin Devamı

Bir değişime karar vermek önemlidir. Kimisi uzun zamandır hayalini kurar, ancak hayata geçiremez. Zaman olsa bütçe denkleşmez, bütçe olunca işten güçten zaman bulunmaz. Tam hazırım derken bir çatlak ses gelir, karıştırıverir akılları. Biri çıkar “Bizim komşu da o ameliyatı oldu sonra kalkamadı ayağa” gibi olmayacak bir laf eder de, hastanın aklını allak bullak eder.

Siz iyisi mi, bütün çatlak seslere kulaklarınızı tıkayın. Eğer olmayı hedeflediğiniz bir operasyon varsa, önce yazıma bir göz atın. Bilmeniz gereken tüm önemli hususları size madde madde açıklıyorum.

  • Bir operasyon geçirmek için doğru mevsim, doğru ay diye bir kavram yoktur. Hava şartları iyileşme dönemine pozitif ya da negatif bir katkıda bulunmuyor. Tabi bunu yazarken hemen istisnai durumları dışarıda bırakıyorum. Örneğin burun ameliyatından 1 hafta sonra işe dönülebilir diyoruz ama, eğer 40 derece sıcakta açık havada ağır işçilik yapan bir hasta ise bu işe geri dönme süresine hekimi karar verir. Klimatize bir ofis ortamında çalışan ve evinde dinlenecek biri için operasyonun yapıldığı ay ve mevsim iyileşme açısından farklılık yaratmaz. Yani her ameliyat, her mevsim yapılabilir.
  • Estetik operasyonlar (gerekliliğin olmadığı keyfi durumlarda) lükstür. Bu operasyon için ayırdığınız bütçeyi her zaman bir miktar daha fazla düşünmelisiniz. Ucu ucuna denk getirerek ayırdığınız bir bütçe varsa, her ne kadar düşük ihtimalli de olsa komplikasyon riskinde hastayı zora sokabilir.
  • Estetik operasyon öncesi komşu kızından, eltiden ya da görümceden gelen yorum ve görüşlere kulaklarınızı tıkayın. Hele ki internette yazan her bilgiye asla inanmayın. Güveneceğiniz bir plastik cerrah seçerek tüm sorularınızı bizzat hekiminize sorun. Bilgi kirliliğinin aklınızı karıştırmasına izin vermeyin.
  • Sizin aynada gördüğünüz görüntü neyse, doğru olan o’dur. Siz aynaya baktığınızda burnunuzu beğenmiyorsanız ve bu durum ciddi ciddi sizi mutsuz ediyorsa çevrenizden gelen “e senin burnunun nesi var ki?” sözlerini duymayın. Durum tam tersi de olabilir. Herkesin çirkin bulduğu bir durum, aynada sizin gözünüze takılmıyor ve hatta hoşunuza bile gidiyor olabilir. Önemli olan sizin görüşünüz ne nasıl hissettiğinizdir. Estetik operasyon kararınızı, başkalarına göre vermeyin.
  • Elbette işin maddi kısmı da çok önemli. Herkes kendi bütçesini zorlamadan, en iyiye sahip olmak ister. Seçimiz ne olursa olsun düşük fiyatın cazibesine kapılmayın. “Operasyonu kim yapıyor, yetkinliği nedir, operasyonun yapılacağı hastane tam teşekküllü mü, kullanılacak implant ya da protezler sertifikalı mı?” Tüm bu soruların yanıtını sorgulayın.
  • Operasyondan sonra her ağrınız olduğunda hekiminize ulaşmanız pek mümkün değil. Ancak bu süreçte size doğru ve sağlıklı bilgi verebilecek ve her zaman telefonlarınıza yanıt verecek bir danışman olup olmadığını sorun.
  • Eğer operasyon için refakatçiniz yoksa, endişe etmeyin. Hastanede kalış sırasında görevli personel her konuda hastaya yardımcıdır. Ancak refakatçiniz yoksa, dönüşte zorluk yaşamak adına yanınızda fazla eşya ya da ağır bir çanta bulundurmayın. Çoğu zaman hastanede kalış sırasında önden düğmeli bir pijama, diş fırçanız ve temiz iç çamaşırı dışında başka bir şeye ihtiyacınız olmuyor.
  • Estetik Operasyon sonrası iyileşme döneminizi iyi sorgulayın. Meme büyütme gibi operasyonlarda en ağrılı geçen ilk 2 günken, hasta 4. ya da 5. gün rahatlıkla dışarı çıkabilir. Burun estetiğinde ise sırttaki alçının çıkması için 6 gün gereklidir. Bu süre, her hekimin tekniğine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak mutlaka kendinize iyileşmek ve dinlenmek için zaman tanımalısınız.
  • Bir başkasında iyi duran bir şeyin, sizde aynı durmayacağını daha önceden koca bir yazı ile belirtmiştim. Copy-paste olan fabrikasyon durur. Yapılacak olan değişim diğer organlarınızla, boyunuz kilonuz ve karakterinizle uyum içinde olmalı. O çok beğendiğiniz burun resimlerini yine gösterin tabi, sizin nasıl burun sevdiğinizi anlamamıza yardımcı oluyorlar.
  • Estetik operasyondan sonra beklentiniz nedir? Bunu hekimize tam ve net şekilde dile getirin ki, sonradan bir anlaşmazlık olmasın. Operasyondan sonra da sonucu bir başkasının görüntüsü ile değil, kendi önceniz ile mukayese edin.
  • Hayatta en güzel şeyin özgüven olduğunu unutmayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder